MEGFIGYELŐK - a Trafó leleplező pályázata

MEGFIGYELŐK - a Trafó leleplező pályázata

Jakubek Fanni Viktória pályázataA képek leírása: 
1. A megfigyelt lakhelye. 
2-5. A megfigyelt leírt életmódját igazoló képek. (5. számú képen a megfigyelt 
másodmagával.) 
6-7. A megfigyelt ügynökünkről készített képei.
FELHÍVÁS

A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet Kelemen Kristóf Megfigyelők című előadása apropóján. Az előadás valódi jelentések és fiktív tények keveredéséből született, leleplező pályázatunk pedig pont ilyen keveredések alkotására buzdít.

Inspirálódj az előadásból és/vagy a megfigyelések korának történelmi dokumentumaiból és készíts egy fiktív jelentést saját magadról! Találj ki egy képzeletbeli személyt, aki megfigyelhet téged, mutasd be őt és a motivációit, majd írd le hogyan nyomoz utánad: milyen helyzetekben, milyen valós információkat tud meg rólad, és ebből milyen következtetéseket von le.
Gondold át, hogy hány féle nyomot hagysz magad után. Milyen bizalmas információkat osztasz meg magadról különböző felületeken és mi az, amit minden körülmények között csak magadnak tartanál meg? Meddig torzíthatók a tények, hogyan állítható össze belőlük akár a valóságtól teljesen elrugaszkodott kép rólad, vagy melyek azok a momentumok, amelyekkel megzsarolhatnának téged?

hálózat / tégla / lesifotó / ismeretlen / ismerős / lehallgatás / titok / zsarolás / besúgó / rejtett kamera / dokumentum / akta / a falnak is / paranoia / bizalom / információ / konteó

Kiknek?
Kortól és előképzettségtől függetlenül bárkinek. Az előadás megtekintése ajánlott, de nem feltétel.

Mivel?
Egy 2-5 oldalas PDF dokumentummal, ami tartalmazza a fiktív megfigyelést leíró tárgyilagos jelentéseket, és a nyomozati anyaghoz tartozó minimum 2, maximum 10 saját készítésű képet, dokumentumot.

Meddig?
MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ MÁJUS 19-ig!! Május 15 éjfélig. A pályaműveket ezután a zsűri, azaz Kelemen Kristóf - a Megfigyelők előadás írója és rendezője, Herczog Noémi - színikritikus, szerkesztő és Szőnyei Tamás - újságíró értékeli.

Hogyan?
Emailben a gondolatgenerator@trafo.hu-ra. A tárgyba írjátok, hogy ‘Megfigyelők pályázat’.

Miért?
Mert a 10 nyertes pályaműből hangfelvételt készítünk az előadás színészeinek közreműködésével, kiállításra kerülnek a Trafóban és a Trafó online csatornáin, a beküldők Trafós jegyekkel gazdagodhatnak, valamint az első három helyezett fényképezési kiegészítőket, szabadulószoba belépőt vagy könyvcsomagot is hazavihet.
Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra május 24-én 17.00-tól kerül sor.
https://www.facebook.com/events/648461808913357/

Te ott leszel?

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek