Nyitott Műterem#03 - Csákány István

A Trafó Kortárs Művészetek Háza e-Trafó elnevezésű online programsorozata minden hétköznapra digitális platformokon elérhető programokat kínál; többek között live seteket, online táncórákat, webinarokat, beszélgetéseket és speciális online előadásokat. A programsorozat része a Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozata, melynek keretében minden csütörtökön 21 órától kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhetünk betekintést egy-egy képzőművész műtermébe, és ismerhetjük meg legfrissebb műveiket és terveiket.

A sorozat harmadik eseményén, december 10-én Csákány István düsseldorfi műtermébe látogatunk el Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora vezetésével.

A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műteremlátogatás végén pedig ugyanitt várjuk a kérdéseket.

A sorozat további alkalmai: https://trafo.hu/openstudios

Csákány István 1978-ban született Sepsiszentgyörgyön, jelenleg Düsseldorfban él. 2006-ban fejezte be a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, 2009 és 2012 között Derkovits ösztöndíjas volt. 2012-ben monumentális installációja (Ghost Keeping) szerepelt a kasseli Documentán. Csoportos kiállításokon szerepelt többek között a temesvéri Art Encounters Biennálén, az indiai Kochi-Muziris Biennálén, az OFF-Biennále Budapesten, a maastrichti Bonnefantenmuseum-ban és a Marres - House for Contemporary Cultureben, a luxemburgi MUDAM-ban, a belgrádi Kortárs Művészeti Múzeumban (MoCAB), a Prágai Biennálén, a Ludwig Múzeumban, a krakkói Bunkier Sztukiban, a prágai Meetfactoryben, valamint a bécsi Krinzinger Projekte és a berlini Plan B Galéria kiállításain. Művei megtalálhatóak a maastrichti Bonnefantenmuseum, a MUDAM Luxembourg, a budapesti Ludwig Múzeum, valamint a dunaújvárosi ICA-D – Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményében. 2009-ben az Aviva-díj jelöltje, 2010-ben elnyerte az AICA, a Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozata – Év képzőművésze díját a Ludwig Múzeumban bemutatott Bernsteinzimmer című alkotásáért, egy szobaméretű barkácsműhely installációjáért, amelyben minden tárgy aprólékos munkával fából van kifaragva. A Trafó Galériában több csoportos kiállításon szerepelt (Tömérdek, Kedves festő, fessél nekem... szívvel és értelemmel, Vákuumzaj), Dioráma című egyéni kiállítása 2014-ben volt látható a Trafó Galériában.

Szobrait, installációit, emlékműveit egyszerre jellemzi a konceptuális megközelítés, a meglepő anyaghasználat és a kézműves-igényességű megmunkálás. Munkáját folyamatosan visszatérő elemek, témák, anyagok, szimbólumok teszik folyamatosan önmagára is reflektáló, önmagából építkező életművé.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek