YGRG 165 - olvasókör

Az olvasókört Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė képzőművészek vezetik.

A YOUNG GIRL READING GROUP egy heti rendszerességgel megtartott olvasókörként indult 2013-ban Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė berlini lakásában. A Young Girl Reading Group kezdetben a gender és a technológia metszéspontjait feltérképező szövegek kollektív olvasására fókuszált, majd az elmúlt években ennek a térben és időben kiterjesztett performatív projektnek a keretében a művészek több mint 160 olvasókört és performanszot szerveztek. A YGRG 165 online olvasókör alkalmával a Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė által a Trafó Galéria online felületein keresztül látogatható RYXPER1126AE című kiállítás alkalmából összeállított reader szövegeit olvassuk majd közösenA szöveggyűjteményben Karen Barad Nature’s Queer Performativity, Donna J. Haraway Tentacular Thinking (Anthropocene, Capitalocene, Chthulucene), Margarida Mendes Molecular Colonialism, Timothy Morton Queer Ecology című szövegei, valamint Paul B. Preciado Testo Junkie: Sex, Drugs, and Biopolitics in the Pharmacopornographic Era című könyvének részletei olvashatóak. Az esemény Dorota Gawęda & Eglė Kulbokaitė RYXPER1126AE című online térbe költözött kiállításának kísérőeseménye. 

A beszélgetés angolul zajlik majd egy csoportos online beszélgetés keretében. A szövegeket és a technikai részleteket előzetesen e-mailen elküldjük az érdeklődőknek (a szövegekért, kérjük, a gallery@trafo.hu címre írjanak).

további információ a kiállításról

A Trafó Galéria szombat délelőtti Hangover Reading Club olvasóköre olyan friss elméleti megközelítésekkel és kritikai nézőpontokkal foglalkozik, melyek az emberinél tágasabb világokba és a megszilárdultnak hitt rendszereken túlmutató áramlásokba engednek bepillantást. A felkért kurátorok, művészek vagy elméleti szakemberek által vezetett egyes alkalmak – a Trafó Galéria aktuális kiállításaihoz is kapcsolódva – többek között a poszthumán elméletek, az ökofeminizmus, a queer-ökológiák, a hidrofeminizmus, a spekulatív realizmus és az objektum-orientált ontológia mentén kezdeményeznek beszélgetést.

A Hangover Reading Club korábbi eseményei, valamint az olvasókör jövőbeli témái és időpontjai a következő linken érhetőek el.

támogató: NKA, Pro Helvetia

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek