Hangover Reading Club #5

A Trafó Galéria szombat délelőtti olvasóköre olyan friss elméleti megközelítésekkel és kritikai nézőpontokkal foglalkozik, melyek az emberinél tágasabb világokba és a megszilárdultnak hitt rendszereken túlmutató áramlásokba engednek bepillantást. A felkért kurátorok, művészek vagy elméleti szakemberek által vezetett egyes alkalmak — a Trafó Galéria aktuális kiállításaihoz is kapcsolódva — többek között a poszthumán elméletek, az ökofeminizmus, a queer-ökológiák, a hidrofeminizmus, a spekulatív realizmus és az objektum-orientált ontológia mentén kezdeményeznek beszélgetést.

Az olvasókör következő, ötödik alkalma 2020. január 25-én (szombaton) délelőtt 11:30-kor kezdődik majd, melyet Trapp Dominika képzőművész, valamint Miklósvölgyi Zsolt vezetnek majd.

Szembenézni a feltételezhetően elkerülhetetlennel a klímaváltozás korában

A Hangover Reading Club következő eseménye ezúttal Trapp Dominika "Ne tegyétek reám..." című kiállításához kapcsolódóan a paraszti kultúra és az ökológiai válság, a hagyomány és a transzgresszió, lokális küzdelmek és planetáris léptékű kihívások egymást metsző kérdéseire keres lehetséges válaszokat. Szó lesz egyebek mellett arról, miként újítható meg a paraszti társadalmak természethez fűződő kapcsolatának tanulmányozása, és hogy ez a gyakorlat valóban megoldás lehet-e a modernitás kríziseire - vagy a rurális kultúrák hamis eszményítése épp egy újabb válságtünet csupán?

Trapp Dominika képzőművész, "Ne tegyétek reám..." című egyéni kiállítása 2020. január 18. és március 1. között látogatható a Trafó Galériában. Miklósvölgyi Zsolt szerkesztő, kritikus, a Technologie und das Unheimliche és a Hungarofuturista mozgalom társalapítója, a Café Bábel folyóirat szerkesztője.

A Hangover Reading Club-on megbeszélésre kerülő szövegek vegyesen angol és magyar nyelven olvashatók, a beszélgetések pedig magyarul zajlanak. Az egyes alkalmakhoz kapcsolódó szövegeket előzetesen emailen elküldjük az érdeklődőknek (a szövegekért, kérjük, a gallery@trafo.hu címre írjanak). A lassan ébredőkre és kora reggeli piaclátogatókra is gondolva az olvasókör 11.30 órakor kezdődik. Az olvasókör egyes alkalmai, bár kapcsolódnak egymáshoz, nem egymásra épülnek, így bármelyik alkalommal lehet csatlakozni.

A sorozat ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Hangover Reading Club korábbi eseményei, valamint az olvasókör jövőbeli témái és időpontjai a következő linken érhetőek el.

Támogató: NKA

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek