Hangover Reading Club #11 - A gondoskodás alakzatai

A Trafó Galéria olvasókörének következő alkalma, 2022. szeptember 17-én (szombaton) délelőtt 11:30-tól kezdődik. Az olvasókört Gadó Flóra és Szalipszki Judit, a Trafó Galéria két őszi kiállításának kurátorai vezetik.

A Megtartó rendszerek című eseménysorozat első alkalmaként megvalósuló olvasókör célja, hogy bevezetőt nyújtson a sorozat témafelvetéseibe; így helyi és nemzetközi példákon és szövegeken keresztül a gondoskodás mindennapi helyzeteit és kihívásait állítja a középpontba, valamint betekintést nyújt a gondoskodási válság társadalmi-gazdasági hátterébe. Az aktuális és a készülő kiállításhoz közelítve az olvasókör során a művészeti mezőben végbemenő, a gondoskodás és a hozzáférés művészi, kurátori, intézményi és aktivista gyakorlatain keresztül kirajzolódó fordulatról is beszélgetünk majd többek között Johanna Hedva, Czerván Andrea, Katona Noémi és László Loren, a Care Collective, Carolyn Lazard, Mia Mingus, Park McArthur és Sarah Sharma írásai mentén. A saját tapasztalatokon alapuló, személyes, önreflexív művészi pozíciók és az újfajta, a normatív és reprezentatív intézményi és kurátori praxisokat részben felváltó, a résztvevők és a befogadók igényeire, lehetőségeire és kapacitásaira érzékeny modellek nem pusztán tematikaként, hanem módszerként is megjelennek. 

Az olvasókör a Trafó Galéria két, egymáshoz több szálon kapcsolódó kiállítását kiterjesztő Megtartó rendszerek című sorozatának részeként valósul meg. A sorozat az öngondoskodástól a kollektív gyógyulási folyamatokig ívelően különféle gondoskodási formákhoz kapcsolódó stratégiákkal és megküzdési mechanizmusokkal foglalkozik. A programsorozat nem pusztán reflektál a betegség, a gyógyítás és a gondoskodás területén lezajló, a Covid19-világjárvány óta még aktuálisabb paradigmaváltásra, hanem a válsághelyzetet csillapító lehetséges alternatívák felmutatására is vállalkozik.

A Hangover Reading Club-on megbeszélésre kerülő szövegek vegyesen angol és magyar nyelven olvashatók, a beszélgetések pedig magyarul zajlanak. Az egyes alkalmakhoz kapcsolódó szövegeket előzetesen emailen elküldjük az érdeklődőknek (a szövegekért, kérjük, a gallery@trafo.hu címre írjanak). A nyomtatásról vagy az olvasáshoz szükséges eszközről a résztvevőknek kell gondoskodniuk. Az olvasókör egyes alkalmai, bár kapcsolódnak egymáshoz, nem egymásra épülnek, így bármelyik alkalommal lehet csatlakozni. A sorozat ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információ
Megtartó rendszerek című eseménysorozat
A Trafó Galéria Hangover Reading Club című olvasóköre
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek