Gawęda & Kulbokaitė: SULK

Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė SULK című performansz-dokumentációja 2020/03/24 és 04/04 között látható - a galéria nyitvatartási idejében - a Trafó Galéria oldalán. A vetítés a RYXPER1126AE című online térbe költözött kiállítás kísérőeseménye.

további információ

A performansz közreműködői: Hara Kiri, Belle Santos, Petros Touloudis

A videó a YGRG159:SULK című, az ANTI - Athéni Biennále keretében 2018-ban bemutatott performansz dokumentációja. A SULK tere egy fiktív, mediatizált, a budoár történeti terére utaló, és a queer intimitás létrehozása érdekében újraformált sci-fi környezet. A YGRG (YOUNG GIRL READING GROUP) számára a testiség, a közös olvasás fizikai tere és a felhasznált technológia megtestesíti a nyelvet, performálja a szöveget, és bemutatja a materiálisból az immateriálisba, illetve az immateriálisból a materiálisba való átalakulás ellentmondásosságát, valamint a test és a környezet megélésének összetettségét. A test a technológián keresztül íródik újra, az olvasás aktusa nyilvánossá és testivé lesz, rávilágítva a szöveg, a test, a környezet és a technológia egymásrautaltságára és összefonódására. A queer olvasás porózusságából adódóan egy lapos, haszontalan, erkölcsvesztett és érzéki teret hoz létre, amely kizárólag tapasztalati úton és a tapasztalat számára jön létre.

A performansz szövege Ursula K. Le Guin, Margarida Mendes, Elvia Wilk, Donna Haraway, Sara Ahmed, Rosi Braidotti, George Eliot, Maurice Merleau-Ponty, Sarah Sharma, Octavia Butler, Olga Tokarczuk, Leslie Jamison, Richard Sennett, Timothy Morton, Hito Steyerl, Martti Kalliala és mások írásainak felhasználásával készült.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek