FUTURE LANDSCAPES x AV Composers

A természet egyszerre örök és változó miliő, melyet élő és élettelen dolgok folyamatainak változása működtet. Időtlen közeg, széttartó és egymást keresztező utak hálózata. Ösvényeké, melyeket a múlt taposott ki a jelen számára a jövő útját egyengetve egy olyan vidékké, mely újra és újra felfedezésre hív. A megismerés régióiba, ahol különféle információk segítségével próbálhatjuk megfejteni az éppen aktuálisan elénk táruló látványképek eredetét. A Future Landscapes egy ilyen valóságexpedícióra invitál a kiszámítható kiszámíthatatlanság tartományaiba.

JEGYVÁSÁRLÁS

Mátyási Péter – Donáth Áron: Unbeaten Path
interaktív installáció / Kabin - 15 min 

Mátyási Péter képzőművész és Donáth Áron sound designer közös, térspecifikus installációja az élő jelenlétből építkezik. Az Unbeaten Path a Kabin (kiállító)terében keltett zörejek és léptek, valamint archivált természeti hangok kiszámíthatatlan elegyén keresztül teremt folyamatosan változó atmoszférát a látogatók számára. A térbe lépve az ismeretlen természet „csodálatának” felkutatása válik szubjektív élménnyé, benne magunk és az általunk keltett különféle rezgések összjátéka, harmóniája vagy éppen kakofóniája által. 
Az épített installációs környezet biztonsága és az érzékszerveink zavara hol megerősítenek, hol elbizonytalanítanak abban, hogy hol is járunk, mit keresünk, mit találunk. A kíváncsiság és a felfedezés hajt, hogy megleljük, amiért jöttünk, miközben talán már túl is vagyunk rajta…

A művészt a Molnár Ani Galéria képviseli.
Alkotók: MÁTYÁSI Péter, DONÁTH Áron 
Kurátor: KOVÁCS Andrea


Horváth Ádám Márton – Lichter Péter: Darkness is falling through darkness
videóinstalláció / Trafóklub - 40 min

Amikor úton vagyunk, hegyről le vagy épp hegynek felfelé tartunk, eszünkbe juthatnak korábbi útjaink, korábbi lejtők és kaptatók. Mintha ott lenne bennünk minden út, és egyszerre járnánk őket. Közös pontunk az erdő. 
Lichter Péter a 2017-es Fagyott május c. filmjéből remixelt absztrakt erdőfolyamot, melynek képszövevényben Horváth Ádám Márton a hosszú erdei séták és túrázások hangulatait ragadja meg különböző zenei motívumokkal és hangokkal. A zenés absztrakt remix-film videóinstallációként most először lép ki a fizikai térbe és hív meditatív utazásra a Trafóklub terébe.

Alkotók: HORVÁTH Ádám Márton, LICHTER Péter
Együttműködő partner: Let it Be! art agency
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek