Hírek

 

A Trafó Galéria által kiadott kétnyelvű könyv egy kísérlet arra, hogy egy új vizuális perspektíva alapján, új formában foglalja össze a 2011. márciusa és 2013. márciusa között megvalósult kiállításait. A kiadvány prózai, lírai, vagy éppen elemző szövegeinek forrásai rendkívül sokrétűek; mivel a katalógus célja nem valamiféle totális interpretáció elérése, így olyan szöveges tartalommal operál csak és kizárólag, ami a kiállítások könyvbeli meghosszabbításánál értelmesnek és időtállónak tűnt. A kiadványban így egyaránt megtalálhatóak személyes hangvételű napló-szerű írások, versek, kurátori elemzések, művészek által írt szövegek, átfogó tanulmányok, művészi intervenciók és jegyzetlapok. A könyv megpróbál egy új, nagyobb lendületű ívet konstruálni a Trafó Galéria különböző csoportos és önálló kiállításain részt vevő művészek műveiből, és reméljük, hogy sajátos látleletévé válhat a magyar és a nemzetközi, de minimum a regionális kortárs képzőművészetnek.

A kiadvány grafikai tervezője Eln Ferenc, a képanyaga pedig Surányi Miklós fotódokumentációira épül. 

A könyvben megjelenő szövegek szerzői: Domonkos István, Fenyvesi Áron, Andreas Fogarasi, Kis Varsó, Radomir Konstantinović, Mihnea Mircan, Perneczky Géza, Daria D. Pervain, Maija Rudovska, Szabó Dezső, Raluca Voinea.

A könyvben szereplő művészek: Bodó Sándor, Igor & Ivan Buharov, Domián Gyula, Tomáš Džadoň, Thobias Fäldt, Fodor János, Andreas Fogarasi, Halász Péter Tamás, Horváth Tibor, Daniel Jacoby, Klara Källström, Kis Varsó, Kokesch Ádám, Komoróczky Tamás, Tamara Kuselmann, Katrina Neiburga, Miklos Onucsan, Pavla Sceranková, Surányi Miklós, Svätopluk Mikyta, Szabó Dezső, Szabó Péter, Szörényi Beatrix, Tibor Zsolt, Uglár Csaba, Vass Miklós.

A könyv 3000 forintos áron megvásárolható a Trafó Galériában és a Trafó jegypénztárában.
 
A könyv megjelenését támogatta: NKA

 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek