Freak Fusion & Flying Bodies

cirQular – walking circus - PREMIERE

2000 HUF
discounted price: 1000 HUF
Trafó passes are accepted
Get out, enjoy the springtime and join us to look for traces! Charge your phone and meet us at Trafó. We’ll be there and same time not quite there... Follow the signs to explore the city!

Our project “cirQular” reflects on this uncertain time and can be enjoyed at any time, no matter what the lockdown rules are. You don’t need to sit in a theatre and yet you’re not watching a screen from your couch.

Actors: Bölkény Balázs, Heizer Dominika, Farkas Júlia, Horváth Attila, Kiss Gergely, Kovács István, Kudlák Eszter, Lukács Levente, Máté Áron, Oberfrank Réka, Papdi Alíz, Podmaniczky Dorottya, Rácz Réka, Szentváry- Lukács Vajk, Szilvási Anna, Takács László, Turai Bálint, Zsíros László, Weszelovszky Anna

Concept: Lennart Paar, Zoletnik Sophie
Creative staff: Csuzi Márton, Szabó Mátyás Péter
Cameraman, cutting: Szabó JánosThe starting point is the Trafó House. From here, you can walk the production route individually using the map provided with the ticket. Please have a (charged) smart device that can read a QR code with camera or an app - this is a condition for you to be able to follow the events and watch the production."Átalakul a néző-résztvevő pozíciója is, a technika mondhatni megfordítja a nézők és alkotók helyét. A telefonnal való forgolódás közben mi magunk válunk láthatóvá a többi járókelő számára. De nem csak ezt fordítja meg az előadás: a megtekintett videók egyúttal egy múltbéli esemény emlékei is, hiszen nem egyidőben történik az artisták játéka és azok befogadása, ezzel az előadás az otthoni négy fal közötti élő-streamelést felcseréli az utca nyílt terében való videó megosztásra. Az „élő” érzete így elsősorban a nézői tevékenység miatt alakul ki, nem a játék jelenpillanatban való megtörténéséből."

"A jelenetek sodró ritmusúak (a felvételeken a szereplők futva érkeznek általában és ugyanígy távoznak), és van bennük nem egyszer valami megkapó, élénk, de hiteles költői többlet is: a magány és a közösség élménye áthatja a produkciót. Közben pedig házfalakon mászkálnak, kirakatokban tűnnek fel, oszlopok tetejére állnak, testekből hoznak létre gyalogos átkelőt, a parkolóban pedig autón cigánykerekeznek. Röviden szólva, belakják a várost, és ha nem is felforgató erővel, de játékosan újraírják a teret, illetve annak használatát."

"Az alapkoncepciót, a különleges 360°-os kamera használatát és a valós élmény ötvözését már ősszel kitaláltuk. (...) Még mi is csak ismerkedünk vele, de azt már most látjuk, mennyi lehetőség van benne. Az az izgalmas, hogy nem egyetlen adott nézőpontból mutat, és egyszerűen nincs olyan, hogy képen kívül. Amiatt nehezített a pálya, hogy minden koreográfiát úgy kellett átgondolnunk, mintha a néző abban benne állna, így ő pontosan ugyanazt a perspektívát látja, amit a közreműködők."

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Box Office opening hours:
  • Main hall performance days: 5 pm - 10 pm
  • studio and club performance days: 5 pm - 8:30 pm
  • other days: 5pm - 8 pm
Trafó Gallery opening hours:
  • Performance days: 4-10pm.
  • Opening hours: Tuesday - Sunday: 4pm-7pm.
  • Closed on Mondays.
Contact
Public interest

Media partners

Cooperative partners