e-Audience #11

TÁP Theatre: Below and Above

2900 HUF / discounted price: 1500 HUF / family ticket: 4900 HUF

Trafó passes are acccepted
Documentary theater. True stories, real secrets. Only in Hungarian.

"A B@szatlanul: az intimitás, a közös emberi vergődéseink, a sikeres és felsülős próbálkozásaink kiszellőztetésének felülete. Tényleg azt az érzetet kelti, mint egy jól megérdemelt baráti kibeszélő-show, megnevettet, megkönnyít, ha hagyjuk. A nézői kielégülés záloga a nyitottság, a kíváncsiság és a tisztelet, hogy valaki kimondja botladozásait helyettünk."

"A hagyományos kocsmai hangulatot a zoomos forma, vagyis az a platform hivatott helyettesíteni, melyen keresztül legálisan tarthatóak össznépi bulik, baráti találkozók, közös ivászatok. Elsőre úgy tűnik, mintha mi magunk is részt vennénk a zoomos találkozón, azonban meglepő módon a TÁP-osok nem élnek a forma adta lehetőséggel, a nézők nem kapcsolódhatnak be a beszélgetésbe, hanem csak kívülről figyelhetik azt, úgy, mint bármilyen más színházi közvetítést. Hiányzik tehát a közös jelenlét, a megszólíthatóság és a megszólalás feszültsége, az egymásra figyelés, melyek számomra a TÁP-performanszok sajátosságát és erejét adják."

"Az Alatta-felette koncepciója egy már korábban kitalált formátumra épül, melynek segítségével fel tudunk dolgozni különböző témákat dokumentumszínházi keretek között. Többször is előfordult, hogy mielőtt megrendeztem egy darabot, előadást készítettünk az adott témáról, melyben mindenki elmondja saját történetét.(...) Mindig egy épp aktuális témát dolgozunk fel. A mostani előadás alcíme, a B@szatlanul arra is vonatkozik, hogy nincs munka, nincs kapcsolat, vagy épp be vagyunk zárva egy kapcsolatba. Ezek a helyzetek nem feltétlenül a járvány idején aktuálisak. A karantén élesebben megmutatja a problémákat, amik eddig is jelen voltak."

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Box Office opening hours:
  • Main hall performance days: 16h-22h
  • studio and club performance days: 16h-20h30
  • other days: 16h-20h
Trafó Gallery opening hours:
  • Performance days: 4-10pm.
  • Opening hours: Tuesday - Sunday: 4pm-7pm.
  • Closed on Mondays.
Contact
Public interest

Media partners

Cooperative partners