Időpont

2018.02.27. 19:00

Időtartam

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

500 Ft

Jegyvásárlás


Támogatók:

/ testhéjak, szövetburkok, filterek
smART! XTRA // Textúrák
Interaktív prezentáció

| | smART

2018 FEBR. 27.

Trafóklub, 2017-18

A kortárs textilművészet fókuszában mindinkább az anyagszerűség (újra)felfedezése, az emberi érzékelés és a természeti kölcsönhatások állnak. Akárcsak a MOME friss diplomás textiltervezőinek mestermunkáiban, melyek között egyaránt találhatunk az emberi testet adaptívan körülvevő interfészekként működő öltözékeket, a kristályosodás jelenségét megragadó konceptuális testhéj-struktúrákat, valamint jelmezközpontú performanszokat és videóinstallációt is.

Lévai Zsófia experimentális kollekciója az emberi érintkezést alapul véve mutatja be, hogyan tud egy öltözék filterként viselkedni ember és külvilág, ember és technológia, ember és ember közötti interakciókban. Az Interknitting a legújabb technológiai innovációkat – smart tech, e-textil, szenzorok – a matéria szerves részévé teszi kötött struktúrákba integrálva azokat, különböző érzékszerveinket aktivizálva.

Vass Csenge kutatásának tárgya az ember és a véletlenszerűség tapasztalatát kínáló természeti jelenségek közötti viszonyrendszer feltérképezése. A Morphogenesis installáció eltérő karakterű anyagokból készült, végtagok nélküli testformákat és organikusan változó, kristályosított oldatokat rejtő kapszulái az anyag- és formaminőség kontrollálhatatlanságát szemléltetik.

Szabó Zsuzsanna az iparművészet és képzőművészet, a jelmeztervezés és a performansz határmezsgyéjén mozgó munkáinak műfaji sajátossága, hogy központi elemük a megformált matéria: az anyag maga, mely irányít és viselőjét kellékké, eszközzé transzformálja. A Transition és az Otthon jelmezközpontú performanszok a folyamatos és dinamikus változásokat, a leroncsolódás folyamatát, a kötődés és a várandósság állapotát ragadja meg végtelenített fonalszálakkal.

Meghívott résztvevők: VASS Csenge, LÉVAI Zsófia, SZABÓ Zsuzsanna
​Konzulensek: VERES Bálint, KELE Ildikó
Témavezetők: HARMATI Hedvig, SZŰCS Edit
Sorozatszerkesztő: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

http://zsolevai.com/
https://www.behance.net/csengevass
https://behance.net/szabozsuzsanna

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek