Időpont

2017.02.28. 19:00

Időtartam

80'

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

500 Ft

Jegyvásárlás

/ falak, képzelet, kombináció
smART! XTRA // TÉRMANIPULÁCIÓ
INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ

| | smART

2017 FEBR. 28.

Trafóklub, TRAFÓ18

Épített és virtuális térformák, hangtérben közlekedő akkordok, dimenzióváltások - építészek, programozók, média designerek és zeneszerzők ámulatba ejtő kompozíciós motívumai. Avagy bevezetés a térmanipuláció esztétikájába. A smART! XTRA ezúttal a különböző térképző anyagokban rejlő játékosság és azok önmagukon túlmutató újraértelmezésének nyomába ered. Az este végére akár alkalmi fényzsonglőrré is avanzsálhatunk különböző geometrikus (fény)formákat alkotva…
 
A noppa design építészstúdió legutóbb a Trafó kávézójába varázsolt több száz léggömbből térspecifikus installációt a NEXTFESZT 2017 fesztivál idejére. Az általuk tervezett Ez a hely MENŐ! városi jelölőpontok Liliom utcai állomásáról pedig egy QR-kódmatrica segítségével beolvashatjuk a Trafó funkcióváltó épületének történetét. A Healium Decoration olyan fényvezérlési technikával ismertet meg minket, mely lehetővé teszi LED-ek, robotlámpák, stroboszkópok, füst- és ködgépek, kinetikus eszközök irányítását akár 3D környezetben is. Fazakas Fanni aka RUMEX média designer és zenei producer pedig beavat az I. Magyar Klipszemle díjnyertes videójának néhány backstage titkába és a budafoki 4DSOUND terébe tervezett Solid Lure c. interaktív audiovizuális performanszának előkészületi munkálataiba.
 
Meghívott résztvevők: ALVÉGI Lóci, FAZAKAS Fanni, TIMÓCZKI-NAGY Márton
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency


NOPPA DESIGN
A noppa design tervezőcsapatát három fiatal építész, Alvégi Lóci, Eke Tamás és Varga Lívia alapította. Többlépcsős tervezési folyamataik fő inspiráló ereje a helyszín és a megrendelő személyisége. Terveztek már számos kreatív irodabelsőt, installációt, falgrafikát, valamint integratív edzőtermet önkéntes társadalmi munkában és több óvoda falát is megszépítették. Multidiszciplináris alkotóműhelyként foglalkoznak arculat- és tárgytervezéssel is.
http://noppa-design.com

HEALIUM DECORATION
A budapesti bázisú Healium Decoration 2012-ben alakult. Munkáikban a fény az elsődleges alapanyag, szervezőelv. Legyen szó projekcióról, programozott robotlámpákról vagy LED-ek ezreiről, a cél mindig ugyanaz: fény által új dimenziókat nyitni a teremtő képzelet előtt.
http://healium.hu


 
Fazakas Fanni komolyzenei tanulmányai mellett a MOME média design szakán diplomázott és az imPro Budapest School of Music Technology kurzusain bővítette sound design és műszaki ismereteit. Pályafutását DJ-VJ-szettek komponálásával kezdte, majd részt vett a LÁJV formáció megalapításában. Alkotói munkásságának fókuszterületei a filmtechnikák, a generatív zene és a vizuális programozás. Jelenleg a 4DSOUND rezidens alkotójaként az irányított mozgás és hang kapcsolatát kutatja.
http://rumexinaction.com
http://www.4dsound.net/artist/rumex


Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek