Időpont

2017.01.19. 19:30

Időtartam

150 perc

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1500 Ft

Jegyvásárlás

Bérletár

Válogasd össze a NEXT-bérletedet: 3-4-5 alkalmasat (2400/3200/4000 Ft) különböző napok előadásaiból, vagy válts kedvezményes napijegyet! A részleteket keresd a NEXT-füzetben vagy érdeklődj a jegypénztárban.


Támogatók:

SÍN Kulturális Központ, Open Latitudes 3., Füge, Polgár Krisztina Emlékalap, Norvég Civil Alap

/ stratégia, egy hónap, szegénység
Szociopoly
A Mentőcsónak Egység és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös produkciója

| színház

2017 JAN. 19.

| NEXTFESZT, TRAFÓ18

17+ / SZÍNHÁZI TÁRSASJÁTÉK

A játék konstruálta valóságban mindenki szegény lesz egy-két órára és a saját bőrén fogja érezni a kirekesztődés szorítását.
 
A darab a mai magyarországi kistelepüléseken élő szegény családok életéről szól. A családok jövedelemre csak segélyekből, alkalmi vagy feketemunkából számíthatnak – ezekből a forrásokból kell valahogyan megélni játékosainknak. A játék érzelmi energiáját használjuk arra, hogy a résztvevők átélhessék a munka, pénz és erőforrások nélküli mindennapi túlélés feszültségeit.
 
A falu lakói – akiket a nézők személyesítenek meg – döntéseket hozhatnak. Akarnak-e feketén dolgozni, befizetik-e a villanyszámlát, fordulnak-e uzsoráshoz kölcsönért? Ha egy játékos szembesül azzal, hogy milyen alternatívák közül választhat az, aki szegény, hogy mire is elég a segély vagy a családi pótlék, akkor van esélyünk arra, hogy az intolerancia helyett a szolidaritás irányába forduljon.
A 10-15 nézőből álló csapatoknak (akik 4 tagú családokat – szülők és 2 gyermek – képviselnek) egy hónapig kell megélniük ezekből a forrásokból. A hónap napjait jelző táblán haladnak, miközben színészek mutatják be rövid jelenetek keretében a falu nevezetesebb lakóit: az uzsorást, a rendőrt, a polgármestert, akik közvetlenül meg is szólítják a nézőket. A nézőknek döntéseket kell hozniuk kiadásaikról és bevételeikről, de természetesen – akárcsak az életben –, a véletlen is befolyásoló tényezővé válik olykor.
 
Szereplők: Bass László, Fábián Gábor, Hay Anna, Jaskó Bálint
Társasjáték és szakmai konzultáció: Bass László, Fodor Kata
Látvány: Veronika Keresztesová, Bujtás Móni
Szöveg: Fábián Gábor
Dramaturg: Róbert Júlia
Rendezőasszisztens: Tési Dóra
Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Rendező: Fábián Gábor

 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek