Időpont

2017.04.28. 18:00

Időtartam

60'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1500 Ft
Kombinált jegy a JövőKÉP programmal együtt: 2000 Ft (a kedvezményes ár a jegyek együttes kiválasztása után jelenik meg a kosárban)

Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:

SzívHANG / Éljen soká Regina! - premier
bemutatja a Szomolyai Magyar Roma Egyesület és a Parforum

| színház

| | közös ügy

2017 ÁPR. 28.

dokumentumszínház, TRAFÓ18

előtte:
16.30 A Sajátszínház módszerei – beszélgetés és könyvbemutató
Művészet-alapú részvételi kutatás módszerei c. kötet a digitális történetmesélés, a szociodráma, a fórumszínház és a fotóhang módszereit mutatja be, vagyis azokat a közösségkutatási eljárásokat, amelyeken a dokumentum színházi előadások alapulnak. 
Trafóklub, 60 perc, ingyenes program


Roma asszonyok vizsgálják a rendszer és az egyén szerepét abban, hogy mi az anyaság.
 
18 és 60 év közötti nők. Két Borsod megyei falu, Szomolya és Sály közmunkás brigádjainak tagjai. Feleségek, egyedülállók, elváltak, anyák, nagyanyák, sőt dédnagyanyák. Egymás közelebbi és távolabbi rokonai. Nyolc roma nő, akik semmit nem kaptak ingyen az élettől. A helyi rossz minőségű iskolákból illetve azok speciális tagozatairól hamar kipotyogtak. Fiatalon felnőtté váltak, és azóta keményen megküzdenek a mindennapokkal, hogy felnevelhessék a gyerekeiket. Egyéni harcokat vívnak egy feudalisztikus és ellenséges világ náluk több hatalommal és erőforrással bíró képviselőivel, akiktől függenek, akiknek sokszor kiszolgáltatottak. Napról-napra be kell bizonyítaniuk a külvilágnak, sőt maguknak is, hogy érnek valamit. Az előadás roma nők és az intézmények találkozásán keresztül azt a kérdést vizsgálja, hogy mivel jár gyereket vállalni és felnevelni ma Magyarországon. Vagyis a nagy szavakon és a személyes érzéseken túl: mi is az anyaság?
 
további információ: http://www.sajatszinhaz.org/szivhang/verbatim-szinhaz/
 
Az előadás szereplői: Báder Renáta, Horváth Róbertné (Rita), Horváth Zsanett, Kállai Gergőné (Vali), Lakatos Rudolfné (Noémi), Orgon Ilona, Suha Judit, Sárosdi Lilla
Közösségszervező: Lázár Irén, Horváth Zsanett, ifj. Lázár György
Rendezőasszisztens: Háda Fruzsina
Dramaturg Gyulay Eszter
Digitális történetmesélés: Lanszki Anita
Szociodramatista: Teszáry Judith
Dokumentumfilm: Hegyi Dávid
Regina jelmezét tervezte: a másik Kiss Gabriella
Kutatásvezető: Horváth Kata
Rendező: Romankovics Edit
 
A program az EGT finanszírozási mechanizmus Platform-művészet: Részvételi művészet program (HU07-B2-0235-2016) keretében valósul meg.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek