Időpont

2017.01.17. 20:00

Időtartam

45'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1500 Ft

Jegyvásárlás

Bérletár

Válogasd össze a NEXT-bérletedet: 3-4-5 alkalmasat (2400/3200/4000 Ft) különböző napok előadásaiból, vagy válts kedvezményes napijegyet! A részleteket keresd a NEXT-füzetben vagy érdeklődj a jegypénztárban.Támogatók:

Műhely Alapítvány (HU), Új Előadóművészeti Alapítvány (HU), OFF Alapítvány (HU), Stanica (SK), Garage-29 (BE)/ kérdőjel, önreflexió, állandóság
Cserepes Gyula: Selfy

| tánc

2017 JAN. 17.

| NEXTFESZT, english-friendly, TRAFÓ18

A Selfy egy interaktív, részvételi-színházi, kortárstánc előadás. A nézőket a színpadra vezetve és köztük improvizálva, ugrálva, Gyula a tánc és a táncelőadások befogadásának hagyományos módját kérdőjelezi meg. Ebben a közelségben, ahol a nézőt szó szerint és átvitt értelemben is megérintheti az előadás, a szabadság és a hozzá való viszonyunk a kérdés. Egy önreflexió céljából létrehozott művészi térben előadó és néző egymáshoz nagyon közel, egyazon színpadon osztoznak, az élmény győz a narráció felett. Gyula a transz és reprezentáció közötti vékony határmezsgyén táncol.
 

 
„Mindenesetre Cserepes Gyula „megenergiázza” […] a teret és mint valami rituális tárlatvezető vagy kortárs indián varázsló utaztatja a közönséget kívül és belül. Elszálltnak tűnik és improvizatív, de határozottan kontrollálja, uralja a helyzetet, megszakítás nélkül mozog, viszonyul, elgondolkodtat.” (Artner Szilvia Sisso, Szinház.net)
 
Hogyan reagálunk egy ilyen helyzetben? Hogyan kezeljük a felelősségünket, ami a “totális” szabadság velejárója? Egyesek a passzív megfigyelő szerepének már jól ismert biztonságát választják – míg mások átadják magukat az élménynek, hogy elragadja őket az előadás és útra keljenek az ismeretlenbe: hogy felfedjék lelkünk és testünk felszabadításának mindnyájunk által magunkban hordozott, rejtett lehetőségét. A Selfy ti vagytok közöttük, miközben önmagunk vagyunk – együtt.
 
Alkotó, előadó: Cserepes Gyula
Fény: Ints Plavnieks
Zene: Mádi László
Producer: Cserepes Gyula
Koprodukció: Zavod En-Knap
Társszervező: Műhely Alapítvány

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek