Időpont

2009.09.21 09h

Időtartam

Helyszín

Nagyterem

Jegyár

Ingyenes program

/ a Filharmónia Budapest és a Trafó közös bemutatója
Az Ensemble intercontemporain workshopja
Művek születőben

| zene

2009 SZEPT. 21.

Az MR3-Bartók Rádió és a Trafó rendezésében a Korunk Zenéje Sorozathoz kapcsolódóan
 

A kortárs zene óriási tapasztalatokkal rendelkező, világhírű előadói, Pierre Boulez zenészei, az Ensemble intercontemporain tagjai nemcsak koncerteznek Budapesten, hanem az MR3-Bartók Rádió ötletére fiatal magyar zeneszerzőkkel is találkoznak. A Bartók nyolc fiatal zeneszerzőnek ajánlja fel a lehetőséget, hogy az Interco speciális összeállítású csapatával (harsona, klarinét, hegedű, cselló, ütőhangszerek) dolgozzanak, s közülük négy komponista egy-egy műve fér a két nyilvános próba keretébe.
 

Az Interco tagjai előre megkapják a kompozíciókat, de az igazi munka a workshopon kezdődik. A próbák során in statu nascendi , a születés folyamatában láthatjuk a kompozíciókat, a megfogalmazása és életre keltés közötti izgalmas pillanatokban. Mód nyílik egyes kompozíciós variánsok kipróbálásra is. Nemcsak a zeneszerzés aktív művelői, hanem a korunk zenéje iránt érdeklődő közönség figyelmére is számot tarthat az előadók és zeneszerzők termékeny közös munkájába való betekintés.
 

Támogatók: Filgarmónia Budapest KHT., TV5MONDE

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek