Időpont

2008.11.08
2008.11.07

Időtartam

Helyszín

Nagyterem

Jegyár

2000 Ft / diák: 1500 Ft / Trafó bérlet érvényes!

Salva Sanchis
A tükörben látható tárgyak közelebb vannak, mint ahogy tűnnek (PREMIER!)

| tánc

2008 NOV. 7 - 8.

Lőrinc Katalin interjúja Salva Sanchis koreográfussal!
 

November 7-én, pénteken az előadás után Angelus Iván táncos, koreográfus, elméleti szakember beszélget az alkotóval!
 

A koreográfia címe olyan, akár egy bizonyítandó tudományos tétel, ám a darab maga inkább kérdéseket fogalmaz meg. Mi is az identitás és hol,és főleg hogyan is kezdjük keresni? Premier-pillanatok egy vadonat új Salva Sanchis produkcóban!
 

Salva SanchisA spanyol származású, Belgiumban alkotó fiatal koreográfus a téma feldolgozása során nem vet el egy módszert vagy nézőpontot sem új darabjában. A földönkívüliek által elraboltak tapasztalatait, a testen kívüli élmények irodalmát, a klasszikus csalások történeteit és a neurológia legújabb tudományos eredményeit egyaránt górcső alá veszi. Az identitás fogalma európai és nemzeti, globális és személyes viszonylatban a média felkapott témája napjainkban. Most egy, a divatostól eltérő irányból közelítünk.
 

Salva Sanchis Brüsszelben alkotó táncos, koreográfus a világhírű Anne Teresa De Keersmaeker által alapított rangos brüsszeli iskola, a P.A.R.T.S. első generációs növendéke volt. 1998 óta önálló alkotó, a Keersmaeker vezette Rosas társulat meghívott koreográfusa, a Desh és az A Love Supreme című darabokat Keersmaekerrel közösen jegyzi. A több, mint egy tucatnyi munkát a háta mögött tudó fiatal alkotó legújabb darabja minden bizonnyal élmény lesz a hazai táncrajongóknak is.
 

Koreográfia: Salva Sanchis
Előadók, alkotótársak:
Tarek Halaby, Peter Lenaerts, Salva Sanchis, Manon Santkin and Georgia Vardarou
Hangtervező: Peter Lenaerts
Produkciósmenedszer: Hanne Van Waeyenberger
 

A tükörben látható tárgyak közelebb vannak, mint ahogy tűnnek a Latent Fuss vzw produkciója.
 

Produkciós partnerek:
Mercat de les Flors, Kaaitheater, Trafó, Rosas
 

Támogató:

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek