Időpont

Időtartam

Helyszín

Nagyterem

Jegyár

2500 Ft / diák: 1900Ft (Trafó bérlet érvényes!)

Wayne McGregor / Random Dance: Entitás

| tánc

| | 200% TÁNC

2008 OKT. 3 - 4.

Október 3-án az előadás után, Lőrinc Katalin táncos, táncszakíró beszélget az alkotókkal!
 

Látnoki diptichon. Tíz kivételes tehetségű, klasszikus képzettségű táncos, tíz lenyűgözően hajlékony, tökéletes test mozog a Coldplay és Massive Attack kapcsán ismert Jon Hopkins elektronikus kompozícióját és Bartók V. vonósnégyesét ötvöző zene sodró ritmusára. Tíz táncos, akik zsigereikbe szívták McGregor koreográfiáját.
 

Az elmúlt 15 évben Wayne McGergor koreográfus és társulata, a Random Dance számos határátlépő produkciót hozott létre és mutatott be világszerte. Más művészeti ágban alkotó művészek, valamint a tudományos terület képviselőinek közreműködésével a tánc hagyományos határain messze túl merészkedve, egy szélesre tárt világban, hosszas kutatási szakasz után olyan radikálisan új munkákat hozott létre, mint amilyen az Entity is. A középpontban minden esetben Wayn McGregor emberi test iránti szenvedélye és a zsigeri, erős fizikalitású mozgás létrehozása iránti vágy áll.
 

Az Entity a harmadik koreográfia a Random új tánc-tudományi együttműködéseinek sorában. Az AtaXia (2004) egy mozgáskoordinációs zavar orvosi, tudományos vizsgálatán alapult, míg az Amu (2005) a szív anatómiájával és működésével foglalkozó tudósok és szívsebészek bevonásával készült. Az Entity születését is egy kutatási projekt előzte meg, amelybe számos tudós, orvos és intézmény kapcsolódott be. Ebben az esetben a pszichológia, a neurológia, a nyelvészet, az ember-számítógép interakció és a robotika területein foglalkozó szakértőkkel, tudósokkal együttműködve McGregor és csapata arra a kérdésre kereste a választ, hogy mit is jelent embernek lenni.
 

Wayne McGregor a Covent Gradenben honos Royal Ballet első állandó koreográfusa.
 

Chroma –Wayne McGregor koreográfiája a Királyi Balett részére (a Royal Opera House-ban):"... sosem tudni, hogy kielégíthetetlen kíváncsisága merre sodorja...olyan művész, aki hajlandó a tradicionálison, a konvencionálison túllépni." /The Times/
 

Rendező, koreográfus: Wayne McGregor
Táncosok:
Neil Fleming Brown, Catarina Carvalho, Agnès López Rio, Paolo Mangiola, Ángel Martinez Hernandez, Anh Ngoc Nguyen, Anna Nowak, Maxime Thomas, Antoine Vereecken, Jessica M Wright
Próbavezető: Odette Hughes
Fényterv: Lucy Carter
Videó: Ravi Deepres
Díszlet és jelmez: Patrick Burnier
Technikai vezető: Christopher Charles
Zeneszerző: Joby Talbot/Jon Hopkins
 

Koprodukciós partner:
Sadler’s Wells, (London); Het Muziektheater, (Amsterdam), Biennal (Lyon) and DanceEast (Ipswich).
 

Interjú (angolul,mp3)
"Így készült" video
"Így készült" videó és interjú (Wayne McGregor, Joby Talbot, Patrick Burnier, táncosok)
 

Támogatók:

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek