Időpont

2008.02.22
2008.02.23

Időtartam

Helyszín

Nagyterem

Jegyár

2000 Ft / diák: 1500 Ft (Trafó bérlet érvényes!)

Hotel Modern: Tábor
terepasztalra animált történelem

2008 FEBR. 22 - 23.

OPTIKAI SZÍNHÁZ

Tábor a Trafóban!

 

További videók a társulattól!

Részlet a társulat előző, "The Great War" című előadásából:

 

Február 22-én pénteken az előadás után Dr. Erős Ferenc pszichológus, György Péter esztéta, médiakritikus és Váradi Júlia újságíró beszélget a társulattal! Mindenkit szeretettel várunk!
 

A program a LOW holland-flamand Kultfeszt keretében valósul meg.
Néhány négyzetméter, többezernyi kézzel faragott apró báb: gyilkosok és áldozatok. A színpadon Auschwitz. Színpadon? Auschwitz?

Az előadást 12 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

A magát színházi kollektívaként meghatározó holland Hotel Modern nem ismeretlen Magyarországon, első világháborús előadásuk (The Great War) néhány éve szerepelt már a Trafó műsorán. A dokumentumot és a fikciót, a tragikus realitást és az illúziók világát mesterien elegyítő társulat formanyelve a film és a képzőművészet határvidékeit érinti, legújabb előadásuk pedig egyenesen a lehetetlent kísérli meg: a történelem egyik legnagyobb tömeg-gyilkosságát mutatják be.

Élethűen felépített barakkokkal, apró fabábok ezreinek segítségével ábrázolja a társulat az auschwitzi koncentrációs tábor, a halálgyár mindennapi működését. Egy szó sem hangzik el, az alkotók – mint óriás haditudósítók - minikamerákkal mozognak a díszletben, filmezik a történéseket, a közönség pedig a kivetített képeket látva válik néma szemtanúvá.

A Hotel Modern Rotterdamban működő színházi csoport, mely 1996-ban alakult, Pauline Kalker, Arlène Hoornweg színészek és Herman Helle képzőművész/performer vezetésével. Előadásaikban a színház és a bábművészet között keresnek kapcsolatot, a képzőművészet egyes elemeit is bevonva a munkába. A társulat egyszerre használja a színpadon a szöveget, a zenét, a színészi játékot és különféle tárgyi objekteket – felidézve, ugyanakkor ellenőrizve is a káosz elemeit.

A darabot rendezte és előadja:
Herman Helle, Pauline Kalker, Arlène Hoornweg
Hang: Ruud van der Pluijm
Technika: Saskia de Vries, Edwin van Steenbergen
Produkciós Manager: Heleen Hameete

Rádai Andrea kritikája a Táborról!
Halász Tamás kritikája a Nagy Háborúról!

FEBRUÁR 21-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN, INGYENES BEAVATÓ ELŐADÁST TARTUNK KÖZÉPISKOLÁS CSOPORTOK SZÁMÁRA!!!
A program magában foglal egy előzetes tárlatvezetést a Holokauszt Emlékközpontban, majd a darab megtekintését február 21-én a Trafóban és az előadást követően egy beszélgetést.
A beszélgetés vezetői:
Pécsi Tibor és Pető Szilvia, a Holokauszt Emlékközpont munkatársai.

A Holokauszt Emlékközpontban tett kiállítás-látogatás a programcsomag része, a múzeummal előzetesen egyeztetve kiválasztható a megfelelő nap és időpont, bármikor a beavató előadást megelőző hetekben! Az emlékközpont kedden, szerdán, pénteken 10-18 óráig várja a középiskolás csoportokat!

Jelentkezés a tárlatvezetésre és az előadásra: a Holokauszt Emlékközpontban a (06-1) 455-3314-es telefonszámon, a pecsi.tibor@hdke.hu email-címen vagy a dora@trafo.hu email-címen!

A Beavató Programot az ING támogatja.

Támogatók:
Low Kulturfeszt, Holland Nagykövetség, Flemish Repr/Belgian Embassy, BZ, OCW, Flemish Gov, SICA, Hungarofest

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek