Időpont

2017.04.13. 20:00
2017.04.14. 20:00

Időtartam

55'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2800 Ft / diák: 2200Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:

L-E-V by Sharon Eyal & Gai Behar (ISR): OCD Love
A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program

| tánc

| | 200% TÁNC

2017 ÁPR. 13 - 14.

english-friendly, TRAFÓ18

Mesterkurzus (L-E-V repertoárból) profi táncosoknak, Rebecca Hytting, a társulat tagjának vezetésével, április 14-én, 10.00-12.00. Előzetes jelentkezés rövid szakmai bemutatkozással itt: workshop@wsf.hu

Az izraeli L-E-V harmadszorra jön a Trafóba 2017 áprilisában. A L-E-V a héber szív szóból jön, Sharon Eyal legújabb koreográfiája, az OCD Love a szív ügyeit tárgyalja. Másik témája az OCD-t, vagyis az obszesszív-kompulzív megbetegedés, más néven a kényszerbetegség, ami viszont akadályozza a szeretetet. Neil Hilborn kényszerbeteg költő OCD című verséből inspirálódott Eyal, mely szerinte már maga is egy koreográfia a szerelemről, ami mindig hiányt érez, és a szerelmesekről, akik mindig elhibázzák egymást és kiesnek a szinkronból. Az erőteljes táncelőadás Ori Lichtik techno ütemeire pulzál.
 
Sharon Eyal és Gai Behar – két izraeli kreatív szupersztár – már egy évtizede dolgoznak és élnek együtt. 2013-ban megalapították a közös társulatukat harmadik társukkal, a zenéért felelős Ori Lichtikkel. Eyal a Batsheva Dance Company-ban táncolt és koreografált, Behar pedig élőzenés, techno és underground eseményeket szervezett Tel Aviv parkolóiban és alagsoraiban. Kettejük kooperációjának eredménye egyaránt megfér a Trafó színpadán és egy techno klubban. Stílusukban keveredik a Batshevától örökölt Gaga technika és Eyal védjegye, az androgün erotika. Érzéki, városi-törzsi, pulzáló, ösztönös késztetések egy elidegenedett gépvilágban.
 


 

Táncosok: Gon Biran, Rebecca Hytting, Mariko Kakizaki, Shamel Pitts, Darren Devaney, Keren Lurie Perdes
Koreográfus: Sharon Eyal
Zene: Ori Lichtik
Fény: Thierry Dreyfus
Jelmez: Odelia Arnold, együttműködők: Sharon Eyal, Gai Behar, Rebecca Hytting, Gon Biran
Turné menedzser: Niv Marinberg
Technikus: Alon Cohen

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek