Időpont

2017.01.14. 20:00

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1500 Ft

Jegyvásárlás


/ ősunderground, abszurd, extázispop
NEXT ZENE / Ricsárdgír, Gustave Tiger, Újzenekar

| zene

2017 JAN. 14.

| NEXTFESZT, English-friendly, TRAFÓ18

A NEXT Fesztivál első zenés estje egyszerre lesz elmélyülő időutazás és zsigeri-velőtrázó önmagunkból kifordulás: mintha a ’80-as évek süvöltő szelei söpörnének végig újra a fagyos budapesti utcákon. Mi változott harminc év alatt? A mondanivaló? A körülmények? A generáció? Változott egyáltalán bármi?
 
Egy abszurd szurdok groteszk teszkóparkolójában vad dadaista álmaikat szövögetik generációnk legkevésbé mintakövető zenekarai: a Ricsárdgír, az Újzenekar és a Gustave Tiger. Aki többre értékeli a komfortot, inkább maradjon otthon!
 
Ricsárdgír
A 2007-ben alakult, de 2009-től még jobbá lett szentendrei gyökerű zenekar méltó folytatója a magyar ősundergroundnak, hiszen amikor a műfaj megszűnt létezni, akkor születtek meg a Ricsárdgír tagjai – ezzel is bizonyítva, hogy a reinkarnáció ténye megkérdőjelezhetetlen. Hogy miért a mindig sármos hollywoodi színész nevét viseli magán a zenekar? Erre ők egy kézenfekvő magyarázattal, mégpedig egy kínai mondással szolgálnak: Sose fújd a szelet, míg az arcod a fejeden van.

Márton Dani - gitár, ének
Paál László - billentyűk
Zsirai Andris - basszusgitár
Németh Balázs Kristóf- dob
állandó vendég:
Deák Edina – ének
Hoffmantamás Boldi - billentyűk
 
Gustave Tiger
A budapesti Gustave Tiger zenekar keveri a különböző zenei műfajokat, dalaik abszurd történelmi tablók, melyekben szokatlan módon fér meg egymás mellett az artpunk, a pszichedelikus rock- és a független gitárzene. Az új felállásban 2016 tavaszán új nagylemezzel jelentkező zenekar régmúlt korok abszurd történeteiről mesél, ezekben a történetekben gyakran jelennek meg nagy formátumú történelmi személyiségek, a régi idők őrült figurái. Mindez persze egyáltalán nem oktató jelleggel – a zenében, a szövegekben és a zenekarban is egyaránt jelen van az irónia, az abszurd és a groteszk humor.
 
Szurcsik Erika - ének
Dorozsmai Gergő - gitár, ének
Szabó Csaba - gitár, ének
Hó Márton - basszusgitár
Fekete Dávid - dob
 

 
Újzenekar
Az Újzenekar a földalatti körökben jól ismert, rituális indián extázispop Búcsúkoncert zenekar újjáalakult formációja. A nevük maradt ugyanolyan frappáns, mint a korábbi, de mivel a Búcsúkoncert 2016 őszén teltház előtt elbúcsúzott a Toldiban, a nagy sikerre való tekintettel állampolgári kötelességből folytatniuk kellett, és folytatni is fogják, egy új zenekar nevén, ami még nincs meg… vagy mégis?
 
Cseh Andris - ének
Cseh Bori - ének
Schéner Ildi - ének
Molnár Botond - basszusgitár
Murai Gergő - dob
Somló Dávid - gitár
Bartók György - szintetizátor
Wahorn András - szaxofonImpresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek