Időpont

2017.01.14. 18:30
2017.01.19. 18:30
2017.01.26. 19:00

Időtartam

Helyszín

Trafó Kávézó

Jegyár

A részvétel ingyenes.

NEXT IRODALOM / történelem, politika, popkultúra

2017 JAN. 14 - 26.

irodalom, | NEXTFESZT, TRAFÓ18

Három beszélgetés, három éles téma. Hogyan látják a fiatal szerzők az irodalmi- és kulturális élet aktuális problémáit. Történelem, politika, tömegkultúra. Sturm und Drang.
 
Sorozatszerkesztő és beszélgetőtárs: Krusovszky Dénes


2017. január 14. 18:30
Minek a múlt? - történelem és írás
Az utóbbi évek egyik legfontosabb témájává vált a történelem újraírhatóságának kérdése. Kell-e újraírni, lehet-e? Vagy egyébként is mindig azt csináljuk, amikor újratárgyaljuk a múlt bizonyos eseményeit? Mihez kezdhetünk ’56-tal, ’89-cel, az ezredfordulóval? Számít-e a generációs nézőpont? A kérdés politikai és társadalmi vetületétől nem elzárkózva, ezúttal fiatal írókkal tárgyaljuk meg a témát.

Beszélgetők: Nemes Z. Márió, Potozky László, Totth Benedek
 
 
2017. január 19. 18:30
Hattyú és görény? - irodalom és politika
MMA, KMTG, FISZ, JAK, mik ezek, és mit jelentenek? Irodalmi élet és politika egymásra hatása a legfiatalabb szerzőgeneráció szemével. Függetlenítheti-e magát egy induló író az irodalmi teret körbevevő politikai adottságoktól? Ha igen, miért nem? És milyen stratégiák léteznek arra, hogy ne veszítsék el az arcukat, már a pályakezdéssel?

Beszélgetők: Áfra János, Gerőcs Péter, Szőllőssy Balázs
 
 
2017. január 26. 19:00
Neked magas? - pop és kultúra
Gyakran elhangzik, hogy átjárás van a magas- és a tömegkultúra között, hogy a műfaji határok eltolódtak, és változnak a befogadási stratégiák. A zsánerirodalom felemelkedése, az elitizmus bukása, a kultúra demokratizálódása, vagy az infantilis kultúrafogyasztás kora jött el? Fiatal írókat kérdezünk, hogy melyiknek örülnek, melyiktől félnek inkább?

Beszélgetők: Hyross Ferenc, Závada Péter, Zilahi Anna

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek