Időpont

2017.05.29. 19:00
2017.05.29. 21:00
2017.05.30. 19:00
2017.05.30. 21:00
2017.05.31. 19:00
2017.05.31. 21:00

Időtartam

60'

Helyszín

Flashback Photo Studio, 1033 Budapest, Bogdáni út 1-3. (a volt Óbudai Harisnyagyár épülete)

Jegyár

2400 Ft / diák: 1900Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:


/ hang-koreográfia, bekötött szemmel, rezgés
Benjamin Vandewalle (BE) & Yoann Durant (FR) & Soharóza (HU): Hear

| tánc

| zene

2017 MÁJ. 29 - 31.

performansz, Flanders, english-friendly, TRAFÓ18

Az előadásban a nézők végig bekötött szemmel ülnek!

Külső helyszínen!

Flashback Photo Studio, 1033 Budapest, Bogdáni út 1-3. (
térkép)
(a volt Óbudai Harisnyagyár épülete)

Megközelítés: Tömegközlekedéssel:
Hévvel: A Batthyány térről induló H5-ös Hévvel a Filatorigát megállóig kell utazni, onnan kb. 5 perc séta visszafele a Bogdáni úti gyárépületig.
Busszal: Az Árpád híd M-tól induló 34-es vagy 106-os busszal a Bogdáni úti megállóig vagy a Szentlélek tér M-tól induló 118-as busszal szintén a Bogdáni úti megállóig. A buszmegállótól néhány perc sétára található a Flashback Photo Studio.

Autóval: a belvárosból a Szentendrei út/11-es úton, majd a Bogdáni úti kereszteződésnél jobbra. 


Egy flamand koreográfus, egy francia zeneszerző, egy magyar kórus. Tánc nincs benne. Hangkoreográfia.

A koreográfus Benjamin Vandewalle és a  zeneszerző Yoann Durant által létrehozott hangkulissza összefonódik a közönséggel és a koreográfia a “nézőkben” és azok között bontakozik ki. A hangkoreográfiában a két alkotó olyan zenei képet teremt, melyben feltárják a hangok fizikai erejét. Az előadás létrehozásán minden alkalommal helyi önkéntesekből álló kórussal dolgoznak együtt, így teremtik meg minden előadáson az egyedi hangzásvilágot. Most a Halas Dóra vezette Soharóza kórussal dolgoznak együtt.
 
Benjamint és Yoannt nemcsak a hangok érdeklik, hanem a hang kibocsátása, észlelése és esztétikája mögé merészkednek. A hangzás lényege a megszületése -  a létezése és a hang, mint olyan, vizuális valóság. A Hear nem a hang fizikai alakját helyezi előtérbe, hanem áthelyezi és kiterjeszti azt a többi testre. A Hearben itt vagy. És ott is. Meg amott. A hang mindig mindenhol jelen van.
 
A 2008-ban alakult, számos helyszínspecifikus zenei előadást létrehozó Soharóza az emberi hang, a nyelv, a ritmus és komponált zeneművek felhasználásával kísérletezik új formákat és hangokat keresve. Közösségileg szerzik saját zenéjüket és hangszerelnek újra korábban megkomponált műveket. Felléptek már barlangban és erőműben, törökfürdőben és színházi előadásokon, bérház udvarán és nemzetközi kórusversenyen is. A Trafóban legutóbb a Nagy Fruzsinával közösen létrehozott Tabu kollekcióban láthatta őket a közönség.
 
Miután lediplomázott a P.A.R.T.S.-on, Benjamin Vandewalle olyan izgalmas előadásokat hozott létre, melyek a megfigyeléssel játszanak, és arra ösztönzik a nézőt, hogy megkérdőjelezze azt, ahogy a valóságot szemléli. Kutatása a mozgás érzékelésére irányul, ennek a kutatásnak a következő állomása a Hear. A hang-koreográfiát Yoann Durant zeneszerzővel és helyi önkéntesekkel hozta létre.

Benjamin Vandewalle legutóbb 2015 őszén Inter-view című akcióját hozta el a Trafóba és a Corvin-negyedbe, ahol a kíváncsi járókelők Vandewalle interaktív színházi dobozába ülhettek be, kiszakadva a hétköznapok forgatagából.
 
Koncepció, rendező: Benjamin Vandewalle & Yoann Durant
Kórusvezető: Halas Dóra
Előadók, a Soharóza kórustagjai:Adamik V. András, Asbóth Szaffi, Biksz Judit, Bogdán Tamás, Eckhardt Fanni, Elek Judit Sára, Eörsi Sarolta, Halas Dóra, Kégl Lóránt, Lokody Ákos, Lovász Ákos, Nagy Lilla, Perényi Luca, Remes Zsófia, Simon Júlia, Sipos András, Somogyi László, Szalontai Bálint, Tárnoki Tamás, Tossenberger Tamás, Zámolyi Eszter
Produkció: Caravan Production (Brussel, BE)
Produkciós partnerek: Vooruit (Gent, BE) & Trafó (Budapest, HU) in the frame of the European Network [DNA] DEPARTURES AND ARRIVALS co-financed by the Creative Europe Program of the European Union, Kaaitheater (Brussel, BE), Provinciaal Domein Dommelhof (Neerpelt, BE), Lieux Publics (Marseille, FR)
 

 
 
 
 
 
 
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek