Időpont

2017.04.26. 19:00

Időtartam

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

A belépés díjtalan. Előzetes regisztráció ajánlott az andrea@trafo.hu címen.


/ érintőképernyő, hanghatások, snittek
Implausible Works: Augmented fiction / Kiterjesztett fikció
INTERAKTÍV INSTALLÁCIÓ - Az XXS-programsorozatban

| | smART

| | XXS

2017 ÁPR. 26.

Trafóklub, english-friendly, TRAFÓ18

Egy este, több rövid (XS) és még rövidebb (XXS) program, egyik a másik után, különböző már ismert és még ismeretlen Trafós helyszíneken. Kísérletek folynak, műfajok keverednek, alkotók hevülnek, nézők vándorolnak.
 
19:00 kollektív performansz / collective performance
19:30 – 21:00 tárlatvezetés az alkotókkal / meet the artists

A  belépés díjtalan. Előzetes regisztráció ajánlott az andrea@trafo.hu címen.

Digitális eszközeink segítségével manapság mindinkább lehetőségünk nyílik a valóság újraformálására. Egyre inkább anyagtalan, folyamatosan változó képi információk és azokat konstruáló kódsorok határozzák meg vizuális tapasztalásunk, háttérbe szorítva a statikus tartalmakat.
 
Az Augmented fiction interaktív installációban a látogatók a sci-fi műfajából átemelt, absztrahált elemekből építkező kísérleti filmet alkothatnak a kiterjesztett valóság médiumát használva. Az Interactive Print applikáció segítségével beolvasható AR-markerek között operatőrként bolyonghatnak egy digitális labirintusban és okostelefonjuk képernyőjén megszerkeszthetik az élőben vetítővászonra vetülő saját történetüket felfedezve a virtuális hologramok, kódolt tartalmak párhuzamos világát. Az installációs enteriőrré alakított Trafóklub terében így a történettöredékek szubjektív képfolyammá állnak össze.

Alkotók / Creators: SZÉCSÉNYI-NAGY Loránd, SZEKERES Ágnes
Együttműködő partner / Co-operation partner: Let it Be! art agency
 
A markerek beolvasásához okostelefon vagy táblagép szükséges. Az Interactive Print applikáció ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból.
LETÖLTÉS ITT.

IMPLAUSIBLE WORKS

Az Implausible Works digitális alapú munkáiban a virtuális valóság médiumában rejlő interakciós lehetőségkkel, azok újszerű használati módozataival foglalkozik. Az általuk fejlesztett Interactive Print alkalmazás segítségével a fizikai realitásra szőtt, okostelefonok képernyőjén keresztül virtuálisan kódolható információk segítségével magunk alakíthatjuk a minket körülvevő és a kiterjesztett térben megjelenő hangzó és vizuális tartalmakat.

http://implausible.works

Alkotók: SZÉCSÉNYI-NAGY Loránd, SZEKERES Ágnes
Zene: HORVÁTH Ádám Márton
Dramaturg: PAPP Gábor
Közreműködik: LICHTER Péter
Együttműködő partner: Let it Be! art agency


 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek