Radovan Čerevka: Vad modellek

Megnyitó: 2016. május 20. 19:00 (PÉN)

A kiállítás handoutja letölthető innen
 
A Trafó Galéria rendezi első magyarországi önálló kiállítását a fiatal szlovák művészet egyik legnonkomformabb alakjának, Radovan Čerevkának (1980). A Kassán született és ma már a kassai egyetemen is tanító Čerevka pályája egybefonódott a 2006-os alapítású Kassa Boys művészcsoportéval, melynek alapítótagjai Čerevka mellett Peter Vrábel’ és Tomáś Makara. Számos helyi botrány fűződik a nevükhöz, ami főként annak köszönhető, hogy folyamatosan a szlovák politika által tabusított témákat dolgoznak fel műveikben, a kritikai módszertanuk alapját képző túlazonosulásos technikájával.
Čerevka önálló művészeti tevékenységének a legnagyobb elismerése az volt, hogy 2013-ban elnyerte a trendszetter szlovák művészet díjat, az Oskar Čepant. Čerevka és a Kassa Boys nem teljesen ismeretlen a magyar képzőművészeti szakma számára, hiszen a Stúdió Galériában és a Chimera-Projectben is szerepeltek műveik , illetve a Privát nacionalizmus c. utazó kiállítás-projektben is.
Čerevka önálló kiállítása leginkább az iszlamofóbia képeivel és képzeteivel foglalkozik, nem utolsó sorban pedig az utóbbi években kikristályosodó új installációs műveit foglalja össze, melyben a művész a média és a játékok nyelvét úsztatja össze.

Támogatók: NKA, Szlovák Intézet, Káli Kövek

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek