Láthatatlan dolgok


Kiállító művészek: Vasil ARTAMONOV - Alex KLYUIKOV, Zbyněk BALADRÁN, Daniela BARÁČKOVA, Eva KOT’ÁTKOVÁ, Dominik LANG, Václav MAGID, Markéta OTHOVÁ, Michal PĚCHOUČEK, Jiři SKALA, Slavka SOBOTOVICOVA, Tomáš VANĚK, Jiři KOVANDA
Kurátor: Vjera BOROZAN

A kiállítás a kortárs cseh képzőművészet két aspektusával foglalkozik: a konceptuális megközelítéssel és a rögzült érzékelésmódok és cselekvésformák kimozdítására tett kísérletekkel. A kiállításon a művészek több generációja is képviseltetve van, a hetvenes években induló Jiři Kovandától a jelenleg a prágai képzőművészeti akadémia hallgatóiig. Közös a bemutatott munkákban bizonyos specifikus témák iránti érdeklődés és ennek kifejezésmódja. Az olyan fogalmakról szólva mint a percepció, a gondolkodás, az emlékezés, a tudás a művészek a maguk módján eliminálják az időhöz és térhez kötöttséget. Az érzékelés útjainak eltérítésével megkérdőjeleznek és újként állítanak össze valóságszeleteket. A bemutatott munkák legtöbbje nyitott szerkezetű, lehetőséget biztosítva a látogatóknak a belépésre és a munkák kiegészítésére. A nézőt magába szívja, csapdájába csalja az elme vegykonyhája, ahol a láthatatlan láthatóvá, a lehetőség pedig lehetetlenné válik.

Ami (nem) látható lesz:
Egy hazugságvizsgáló, egy torony makettje, performanszok és ismétlések, cseresznyefa ültetés magköpködéssel, egy Csehország legtávolabbik részéből érkező valamihez hozzácsavarozott tárgy, fényképek repülőkről és az Illinois Institute of Technology-ról, egy gyűjtő, két rendhagyó családi kép, Particip #39 és más láthatatlan dolgok.

Megnyitó performanszok: Eva KOT’ÁTKOVÁ, Jiři KOVANDA

Szinte kérdés, mintha válasz
Kortárs cseh videomunkák vetítése: 2007. május 4. péntek, 18h
Kateřina Šedá:
There's Nothing There, 2003, 10 min
Bringing up a Child, 2004, 20 min
Michal Pěchouček: Greetings from Prague, 2005, 10 min
Ján Mančuška: \Killer without a Cause\, 2006, 10 min
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek