Hubert Czerepok: Nemzeti Tájképek

Kísérőprogram

TÁRLATVEZETÉS > 2016. december 1-én, csütörtökön este 6 órától Bencsik Barnabás, kurátor tart tárlatvezetést a kiállításán. Az esemény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Megnyitó: 2016/10/21 (PÉN) 19:00
A kiállítást megnyitja: Bencsik Barnabás, kurátor

Kurátorok: Sarmen Beglarian, Bencsik Barnabás, Sylwia Szymaniak

facebook event


A kiállítás handoutja letölthető innen.

Hubert Czerepok (1973) a minimalista kritikai lengyel képzőművészet egyik legújabb alakja, művei között egyaránt találhatóak installációk, objektek és filmek. Első budapesti önálló kiállítását megelőzően már több magyar csoportos kiállításon vett részt a Ludwig Múzeumban (Helyszíni Szemle, 2011) és a Platán Galériában is. Nem utolsósorban az ACAX budapesti rezidencia-programjának keretében is több hónapot töltött a Budapesten, 2015 folyamán.

Czerepok művei talált film-nyersanyagok átrendezésével és ismétlésével tárgyakat és üzeneteket helyeznek át új kontextusba. A Trafóban megvalósuló Nemzeti Tájkép című kiállításán a tájkép használatának és a nemzeti kultúra részeként való megjelenítésének ideológiai aspektusaira fókuszál. Arra mutat rá, hogy a természet elemeinek kulturális jelentéssel való feltöltése ideológiai és csoportidentitás képző hatással bír. A kiállítás egyik kulcsműve a Lux Aeterna c. videó, melyben lélegzetelállító norvég tájképeket kombinál romantikus költők, őrültek és zsarnokok írásaival (Julius Słowacki, Adolf Hitler, Anders Breivik, Thomas Jefferson). A filmje így válik a világ leigázásának allegóriájává és az őrültségből születő politikai utópia esettanulmányává.


Szervezők: Trafó Galéria, Polish Modern Art Foundation, Biuro Wystaw
Támogatók: NKA, Polish Modern Art Foundation, Káli Kövek
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek