Kiállító művészek: Nicolás Lamas (PE/BE), Oliver Laric (AT), Ulbert Ádám (HU/NL)
Kurátor: Fenyvesi Áron

A kiállítás handoutja letölthető innen

A Trafó Galéria legújabb csoportos kiállítása három olyan művész munkáit mutatja be, akik a szobrászat műfajának narratív vetületeivel is foglalkoznak. A három alkotó - aki amúgy előszeretettel nyilvánul meg digitális formátumban is – bemutatott műveinek lényegi eleme a tárgyak, plasztikus formák történetmeséléshez kapcsolódó viszonya. A kiállítás rendkívül amorf és absztrakt művei értelmezési tartományukat és felvetéseiket arra az analitikus kérdésre fókuszálják, amit  a kortárs képzőművészet sokszor figyelmen kívül hagy:  mi a képek funkciója, szerepe, státusza, hierarchiája a kortárs digitális kultúrában? Hogyan manipulálunk történeteket képekkel, miképp manipulálnak funkcióváltó képek lehetséges történeteket? 

Az innsbrucki születésű, Berlinben élő Oliver Laric (1981), a kortárs videóművészet egyik nagyágyúja, aki ugyan először szerepel kiállításon Magyarországon, de műveivel a közönség találkozhatott már a berlini NGBK-ban, a párizsi Palais de Tokyo-ban, vagy a Kunstverein Münchenben. Laric az egyik alapítója a sokáig véleményvezérnek számító online művészeti platformnak a vvork.com-nak és Versions című videóját a Tanya Leighton Galéria jóvoltából mutatjuk be a kiállításon.

A Peruban született Nicolás Lamas (1980) Antwerpenben él, a kolozsvári Sabot és a brüsszeli Meessen De Clercq Galéria képviseli, művei szerepeltek a ghenti HISK és a madridi The Goma kiállításain.

Ulbert Ádám (1984) a magyar kortárs képzőművészet egyik legérdekesebb fiatal művésze, jelenleg az amszterdami Rijksakademie rezidense, Budapesten a közönség a Trapéz Galériában, az ART+TEXT-ben és a Deák Erika Galériában láthatta műveit.

facebook event

Támogatók: NKA, Káli Kövek, Flamand Hatóságok, Flanders On the Move


kép: 
1. Nicolás Lamas: részlet a Layers of Meaning című sorozatból (2012 - )
2. Ulbert Ádám: toad edifice / phantom senses 2

 

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek