GroundFloor Group (RO): Parental Ctrl

1500 Ft
Válogasd össze a NEXT-bérletedet: 3-4-5 alkalmasat (2400/3200/4000 Ft) különböző napok előadásaiból, vagy válts kedvezményes napijegyet! A részleteket keresd a NEXT-füzetben vagy érdeklődj a jegypénztárban.

Magyar nyelven, angol felirattal.
 
Stroboszkóp, füstgép, valamint hangos zene használata miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes nőknek, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

 
- Halló!
- Szia, anyu!
- Hogy vagy, kicsim?


- Jól vagyok. Ti?
- Mi is. Minden rendben? Munka? Nem vagy meghűlve? Küldjek pénzt?
- Nem kell, minden ok. Most muszáj letegyem, majd hívlak, jó?
- Jól van, nem zavarlak. Hívj, amikor tudsz. Puszi!
- Puszi, szia!
- Puszi-puszi!
-
- Puszi... Hallod?
-
- Szeretlek.
- Én is.

Koncert-előadás az Y generációról és szüleikről, a virtuálfüggőségről és valóságból való menekülésről, a generációk közti kötődések és szakadások elkerülhetetlenségéről.Rendező: Sinkó Ferenc
Alkotók és előadók: bodoki-halmen kata, Ötvös Kinga, Sipos Krisztina
Dramaturg/A rendező munkatársa: Adorjáni Panna
Dalok: bhkata & the blue screen band
Videó, fény, hang: Almási Attila
VJ: Radu Bogdan
Technikai munkatárs: Bodoki-Halmen Zsolt
Producer: Kelemen Kinga/GroundFloor Group
Az előadás része volt a Hotspot.art – Kortárs Művészet a Közösségekért projektnek. A projekt lebonyolítója az Ecsetgyár, támogatója Norvégia, Izland, Liechtenstein, illetve Románia kormánya volt.
Külön köszönet: Adrian Ghenie, Șerban Savu
 
A rendezőről
Sinkó Ferenc a Groundfloor Group Egyesület alapító tagja, koreográfus és rendező, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze, illetve oktató a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karán. 2006-tól dolgozik rendezőként, előadásai: Parental Ctrl (2015), #hattyúdal (2015), Parallel (2013), Dívák (2011), POST. SYNC (2010), Message (2009), sunSET (2006). Sinkó Ferenc színházi előadásai a devised theatre módszere szerint készülnek, olyan kollaboratív formában, amely során a produkció minden szereplője teljes jogú alkotóként vesz részt a munkafolyamatban. Ezek az előadások rendszerint az előadókból inspirálódnak, és többnyire egy-egy személyes problémát vagy témakört járnak körül, legyen az az elfogadás, felnőtté válás, öregedés vagy szülő és gyermek viszonya. A Sinkó-előadások különös stílusa megkülönbözteti őt az romániai színházi produkciók zömétől: ezekben a gyakran improvizációkon alapuló darabokban egyenlő mértékben kap helyet a mozgás, szöveg, zene és látvány, és együttesen hozza létre azt a bonyolult előadásszövetet, amely a posztdramatikus színház sajátja.
 
Sinkó Ferenc a 2013-as Parallel c. előadással vált nemzetközi szinten is elismertté (az előadást Leta Popescu rendezővel együtt jegyzi), az előadás Európa számos színházi fesztiválján szerepelt, és Magyarországon is többször volt látható, így a Kortárs Drámafesztivál 2014-es kiadásán, később a dunaPart 3 független kortárs előadóművészeti szemlén is. A Parallelben, amely két nő testén és személyéből ihletődve beszél szexualitásról, elfogadásról, másságról és szeretetről, egyedülálló módon valósul meg az a törekvés, amely Sinkó műveit a kezdetektől fogva jellemzi: az alkotók felkavaró alanyisága és a színházi nyelvezetleleményes közvetlensége. Ezt az utat folytatja Sinkó a 2015-ben a Kolozsvári Állami Magyar Színházban létrehozott #hattyúdal c. produkcióban, majd a Groundfloor Group legújabb előadásában, a Parental Ctrl-ban is.
 
 

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek