Un loup pour l’homme (FR): Face Nord

3000 Ft / diák: 2400 Ft
Új cirkusz bérlet érvényes

Bérletesek, figyelem! A február 21-i előadásra érvényes, "A"-jelölésű Új Cirkusz bérleteken tévesen február 24-i dátum szerepel. Várunk benneteket 21-én este! (A "B"-jelölésű bérleteken nincs elírás, 22-én lesz a 2. előadás)

KÜLÖNÓRA - Február 21-én pénteken 18.30-tól a Kávézóban Barda Beáta, a Trafó művészeti vezetője tart előadást "Hogyan cirkuszolnak a franciák?" címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

„Az egyetlen cél az, hogy késleltessük a vereséget, hogy halogassuk azt a pillanatot, amikor az idő győz az erőnk fölött” – mondják a fiúk.
 
2005-ben találkozott a kanadai Fred és a francia Alexandre. Bár másfajta képzést kaptak, érdeklődésük hasonló volt és a fizikumuk is jól passzolt, hát társulatot alapítottak. Mindkettejüket az akrobatika és a sport kapcsolata izgatta. Alexandre korábban dzsúdózott, Fred hokizott, snowboardozott és szörfözött. A sport tapasztalatai ébresztették fel a művészi érdeklődésüket – a szabályok, a kötött tér és időkeret, a partner/ellenfél viszony, a technikai kérdésfelvetések.
 
Először elkészült az Appris par corps, ami mostani előadás előtanulmánya volt. A Face Nord-ban pedig már megduplázták magukat, kiegészültek Mikával, a nagy erőssel, és Pierre-rel a kicsi mozgékonnyal. Így már négyen játszanak, gyúrják egymást és egyensúlyoznak az erőszak-gyengédség huzavonában. Számukra az emelés nem forma, hanem mindenekelőtt erős kapcsolat két férfi között. Bizalom, intimitás, szolidaritás – az akrobatikát az ember-ember közötti viszony megtalálásra használják. Játékukban a sporton kívül építészeti, szobrászati alapelvekre is számítanak: a boltív, a híd, az oszlop erővonalainak logikája, a mozdulat anatómiája mind a darab építőelemei. Az előadásukhoz a Trafó négyoldalú küzdőtérré alakul, háló nélküli ringgé válik: Go war!

Un Loup Pour L’homme (FR) meghívásos workshop
2014. február 17-18-19. 10.00-13.00, Trafó Stúdió


 

 
Akrobaták: Fred Arsenault, Alexandre Fray, Mika Lafforgue, Sergi Parés
Rendezés: Un loup pour l’homme & Pierre Déaux
Dramaturg: Bauke Lievens
Hang: Jean-Damien Ratel
Fénytechnikus: Thierry Robert
Jelmez: Emmanuelle Grobet
Technikai csapat: Olivier Fauvel, Benoit Fromentin, Cécile Hérault, Kiki Laporte, Laura Molitor
Manager: Peggy Donck
 
Koprodukciós partnerek: L’Hippodrome de Douai; Le Bateau Feu / Scène nationale Dunkerque; Festival Theater Op de Markt, Neerpelt (Belgique); Cirque théâtre d’Elbeuf, Centre des arts du cirque de Haute-Normandie; Le Sirque, Pôle Cirque de Nexon en Limousin; EPPGHV, La Villette, Paris – Equinoxe; Scène nationale de Châteauroux
Egyéb partnerek: Drac Nord pas de calais - Région Nord pas de calais; DGCA


 
 
1314
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek