Fülbevaló #16

Wave of Sound x MAKRÓ VJ: ECHOES x AV Composers - live set

ingyenes

Az improvizációra épülő ECHOES live set-ben a MAKRÓ VJ kollektíva egy mikroszkóp lencséjén keresztül felnagyított természeti és tárgyvilágának vizuális elemei a Wave of Sound moduláris szintetizátorral komponált, az elektro-ambient, a new-age és a modern-klasszikus stílust idéző szerzeményei által állnak össze egy különleges képi univerzummá. Fiktív tájakra, színek, formák, textúrák, hangok és zajok láthatatlannak gondolt vidékeire kirándulhatunk.

A Wave of Sound ambient-neo classic irányba mozgó ECHOES című albuma 2020 nyarán jelent meg az olasz Blue Spiral Records kiadásában, az év végén pedig helyet kapott a Phenomenon magazin "Top 2020: A legjobb hazai lemezek" listáján is. Csécsi Andor új dalai mint emlékdarabkák, érzések és élmények visszhangjai mesélnek. Az ember és a természet közötti kapcsolatra reflektáló Letters for Lost Echoes folytatásaként az új lemez szerzeményei az előző zenei anyag hangulatát értelmezi újra. 

A zongorára írt darabokban több olyan izgalmas hangszer is kíséri a dallamokat, mint az orgona vagy a fúvósok rezgő hangjai. A különleges ütemek és az analóg szintetizátorok fátyolos, lebegő hangjai lelassítják az időt a hallgató számára.

Alkotók: CSÉCSI Andor, KARA Dávid, SKRIBEK Anikó
Album borító: HORVÁTH Krisztina
Kurátor: KOVÁCS Andrea

Együttműködő partner: Let it Be! art agency

https://www.facebook.com/makro.vj/
https://www.facebook.com/waveofsound/A Csécsi Andor által 2013-ban alapított, több nemzetközi kiadó által is jegyzett Wave Of Sound egyszemélyes zenei projekt olyan mélyről kibontakozó, hullámokat teremtő alkotói folyamat, melyben a természet bonyolultsága, az átadás folyamata és a változó évszakok által kiváltott érzelmek pulzálnak. Az elektro-ambient, a new-age és a modern-klasszikus zenei stílusokon alapuló zongorakompozíciók a dalszerző szívével rezonálva merítenek inspirációt személyes emlékekből és a körülöttünk lévő természet szépségéből megidézve Brian Eno, Ólafur Arnalds, Ludovico Einaudi, a Sigur Rós vagy éppen a Hammock zenekar atmoszférikus zenei világát.

A 2018-as városligeti gerillapartikból spontán égéssel alakult MAKRÓ VJ páros performatív jellegű, közösségi VJ-zéssel és workshopokkal kísérletezik: mikroszkópból, projektorból és a szabadtéri események helyszíneiről, valamint a természetben gyűjtögetett anyagokból, színek és formák táncából építkezve teremtenek saját univerzumokat és képi gesztusokat. Improvizációik során a növények és az apró használati tárgyak mozgása, azok képi roncsolása a különféle matériák találkozása egy-egy történetet mesél el a nézők számára éteri látványpillanatokká olvasztva a zenei ritmusokat és a felnagyított textúrákat.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek