Eastman - Sidi Larbi Cherkaoui

Nomad

3200 Ft / diák: 2600 Ft
közösség, létharc, erő

Lázálomszerű, szürreális képek, egyszerre érzéki és energikus táncosok, küzdelem a túlélésért egy elszigetelt, távoli világban. Mindez keveredik Sidi Larbi Cherkaoui Nomad című előadásában, amely – a koreográfus korábbi darabjaihoz hasonlóan – nagyon erősen hat az érzékeinkre és az érzelmeinkre.

Václav Kuneš, a 420PEOPLE nevű társulat művészet vezetőjének meghívására a 2017-es Tanec Praha Fesztiválon láthatta a közönség Sidi Larbi Cherkaoui Nomad című előadásának munkabemutatóját egyrészt saját, Eastman társulatának, másrészt a 420PEOPLE táncosainak koprodukciójában. Ennek a projektnek a továbbgondolásából született meg 2019-re Sidi Larbi Cherkaoui és az Eastman azonos című, ezúttal már egész estés előadása, a Nomad.

A világhírű belga táncos-koreográfus legújabb előadásának monumentális háttere egy eleven és élettelen darabokból összeálló sivatag-mozaik. Ez az elhagyatott /sivár/lakatlan táj a metaforája a szabadságnak, ugyanakkor a túlélés lehetetlenségének is. Néha azt érezzük, hogy ez a táj nem is a mi világunkhoz tartozik, főleg abban a képben, amikor a megelevenedő háttéren a világ a horizont felett úszik. Ebben a környezetben, a folyamatos változásban lévő kép előtt a táncoló nomádok elszigeteltnek látszanak és egy olyan világban élnek, melyben a létezés veszélyes.

A tánctéren pillanatnyi képeket kapunk a mozgékonyságra és alkalmazkodásra képes teremtményekről, akik a legkilátástalanabb körülmények között is képesek a virágzásra. Ebben a sivatagi létben látjuk küzdelmüket, heves fizikai és lelki vágyukat, a biztonság és a víz utáni folyamatos sóvárgásukat. Az előadás tele van erős képekkel, melyek az összetartozást, a barátság és a szimbiózis fontosságát közvetítik és azt az üzenetet, hogy egy ilyen világban a túlélés kulcsa az összetartás.

A Qutb, Mosaic és Stoic után a Nomad a negyedik előadás, melynek zenéjét többek között a Basement Jaxx zenésze, Felix Buxton jegyzi, ahogy ez a negyedik együttműködése a társulatnak Jan-Jan Van Essche fashion designerrel is, aki az Icon, a Satyagraha és a Memento Mori jelmezeit készítette. A Nomad jelmezeit a sivatagi lakosok ruháinak anyagi gazdagsága inspirálta, melyek elsődleges célja, hogy védelmet nyújtson a forróság ellen.

Koreográfus: Sidi Larbi Cherkaoui
Zeneszerzők: Sidi Larbi CherkaouiFelix BuxtonKaspy N'dia
További zenei résztvevők: Fahrettin YarkinSufi Vocal Masters, Al Adhan, Al Qantarah, Fadia Tomb El-HageOli Savilltraditional songs from the Amami islands in Japan
Sound design: Felix Buxton
Táncosok: Pol Van den BroekNemo OeghoedeOscar RamosShawn Fitzgerald AhernVerdiano CassoneStephanie AmuraoNick CoutsierMohamed ToukabriKazutomi 'Tsuki' KozukiWang Qing, Mabrouk Gouicem
Élő zene: Kaspy N'dia
Jelmeztervező: Jan-Jan Van Essche
Díszlettervező: Willy CessaAdam Carrée
Fénytervező: Willy CessaSam Mary
Video design: Paul Van Caudenberg
Próbavezető/Koreográfus asszisztense: Oscar RamosShawn Fitzgerald Ahern
Művészeti tanácsadó: Václav Kuneš
Korrepetitor: Anna Sato
Zenei szerkesztő: Duncan F. Brown
Technikai vezető: Patrick ‘Sharp’ Vanderhaegen
Öltöztető: Renata Epifanio
Díszlet kivitelezés: Martin Baarda
Technikus: Elric Reinartz
Produkció / Turné manager: Eline Lenaerts
Producer: Eastman
Koproducer: 420PEOPLE, Cultuurcentrum Berchem
Külön köszönet: Vojtěch Rak, Nicola Leahey, Filip Staněk, Sabine Groenendijk, Francesca Maria Amante, Antonin Rioche, Jason KittelbergerKarthika Naïr, Dancers of Satyagraha (Eastman/Theater Basel), Carly Heathcote

BNP Paribas Foundation, Vlaamse Overheid, The Belgian Federal Government's Tax Shelter programme

Nomad Flanders – State of the Art
Nomad Flanders on the Move

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek