Eastman - Sidi Larbi Cherkaoui

Nomad

3200 Ft / diák: 2600 Ft
közösség, létharc, erő

Lázálomszerű, szürreális képek, egyszerre érzéki és energikus táncosok, küzdelem a túlélésért egy elszigetelt, távoli világban. Mindez keveredik Sidi Larbi Cherkaoui Nomad című előadásában, amely – a koreográfus korábbi darabjaihoz hasonlóan – nagyon erősen hat az érzékeinkre és az érzelmeinkre.

Václav Kuneš, a 420PEOPLE nevű társulat művészet vezetőjének meghívására a 2017-es Tanec Praha Fesztiválon láthatta a közönség Sidi Larbi Cherkaoui Nomad című előadásának munkabemutatóját egyrészt saját, Eastman társulatának, másrészt a 420PEOPLE táncosainak koprodukciójában. Ennek a projektnek a továbbgondolásából született meg 2019-re Sidi Larbi Cherkaoui és az Eastman azonos című, ezúttal már egész estés előadása, a Nomad.

A világhírű belga táncos-koreográfus legújabb előadásának monumentális háttere egy eleven és élettelen darabokból összeálló sivatag-mozaik. Ez az elhagyatott /sivár/lakatlan táj a metaforája a szabadságnak, ugyanakkor a túlélés lehetetlenségének is. Néha azt érezzük, hogy ez a táj nem is a mi világunkhoz tartozik, főleg abban a képben, amikor a megelevenedő háttéren a világ a horizont felett úszik. Ebben a környezetben, a folyamatos változásban lévő kép előtt a táncoló nomádok elszigeteltnek látszanak és egy olyan világban élnek, melyben a létezés veszélyes.

A tánctéren pillanatnyi képeket kapunk a mozgékonyságra és alkalmazkodásra képes teremtményekről, akik a legkilátástalanabb körülmények között is képesek a virágzásra. Ebben a sivatagi létben látjuk küzdelmüket, heves fizikai és lelki vágyukat, a biztonság és a víz utáni folyamatos sóvárgásukat. Az előadás tele van erős képekkel, melyek az összetartozást, a barátság és a szimbiózis fontosságát közvetítik és azt az üzenetet, hogy egy ilyen világban a túlélés kulcsa az összetartás.

A Qutb, Mosaic és Stoic után a Nomad a negyedik előadás, melynek zenéjét többek között a Basement Jaxx zenésze, Felix Buxton jegyzi, ahogy ez a negyedik együttműködése a társulatnak Jan-Jan Van Essche fashion designerrel is, aki az Icon, a Satyagraha és a Memento Mori jelmezeit készítette. A Nomad jelmezeit a sivatagi lakosok ruháinak anyagi gazdagsága inspirálta, melyek elsődleges célja, hogy védelmet nyújtson a forróság ellen.

Choreography & directed by
Sidi Larbi Cherkaoui

Music composition
Sidi Larbi Cherkaoui, Felix Buxton, Kaspy N’dia

Additional music
Yarkin featuring The Sufi Vocal Masters, Al Adhan, Al Qantarah, Fadia Tomb El-Hage, Oli Savill (Percussion), traditional songs from the Amami islands in Japan

Sound design
Felix Buxton

Dance
Mabrouk Gouicem, Nemo Oeghoede, Wang Qing, Stephanie Amurao, Verdiano Cassone, Pol Van den Broek, Mohamed Toukabri, Kazutomi ‘Tsuki’ Kozuki, Shawn Fitzgerald Ahern, Oscar Ramos

Costumes
Jan-Jan Van Essche

Set design
Willy Cessa, Adam Carrée

Light design
Willy Cessa, Sam Mary

Video design
Paul Van Caudenberg

Assistant choreographer / rehearsal director
Shawn Fitzgerald Ahern, Oscar Ramos

Artistic advisor and associate
Václav Kuneš

Vocal coach
Anna Sato

Music engineered by
Duncan F. Brown

Technical director
Patrick ‘Sharp’ Vanderhaegen

Stage manager
Michael Pellis

Wardrobe
Caroline Wittemans

Implementation set
Martin Baarda

Sound
Elric Reinartz

Production
Eline Lenaerts

Produced by
Eastman

Co-commissioned by
420PEOPLE, Cultuurcentrum Berchem

Thanks to
Francesca Maria Amante, Sabine Groenendijk, Vojtěch Rak, Antonin Rioche, Filip Staněk, Nicola Leahey, Jason Kittelberger, Satyagraha dancers of Eastman/Theater Basel, Karthika Naïr, Carly Heathcote.

With the support of the BNP Paribas Foundation, the Flemish Government and the Belgian Federal Government’s Tax Shelter programme.

Eastman is resident at deSingel International Arts Campus, Antwerp.

Eastman is represented by Maïa - Arts / Emmanuelle de Varax

BNP Paribas Foundation, Vlaamse Overheid, The Belgian Federal Government's Tax Shelter programme

Nomad Flanders – State of the Art
Nomad Flanders on the Move
Nomad NKA - Nemzeti Kulturális Alap

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek