KV Társulat

Pofon

     
2800 Ft 
discounted: 2400 Ft 
 student: 1900 Ft
Trafó passes are accepted

"Nem árul zsákbamacskát a címmel és a témamegjelöléssel a KV Társulat, amikor is Pofonnak keresztelik a családon belüli erőszak, azon belül is a nőt bántalmazó tematikát feldolgozó előadásukat. Nem is jellemző a mellébeszélés Urbanovits Krisztinára és Száger Zsuzsannára, a több mint tíz éve működő társulat vezetőire, akiknek krédójuk, hogy előadásaikkal fontos társadalmi kérdéseket boncolgassanak – a groteszket segítségül hívva, lehetőleg „női szemüvegen” át."

"A sokkoló történetek és a szinte minden interjúban felbukkanó, döbbenetesen hasonló elemek mellett fontos felismerés volt számunkra, hogy nemcsak az ütés-verést, tehát a fizikai bántalmazást kell tematizálnunk, hanem a bántalmazás pszichológiai, verbális aspektusait is. A NANE-s beszélgetőtársunk például hamar „ránk szólt”: úgy tesszük fel a kérdéseinket, mintha a párkapcsolati bántalmazás csak messzi zsákfalvakban létező, brutális verésekkel járó jelenség lenne, miközben a valóság az, hogy folyamatosan kapnak segélykérő hívásokat a legelegánsabb budai kerületekből is, gyakran nem fizikailag, hanem lelkileg bántalmazott, a verbális, pszichés kontroll alól szabadulni kívánó nőktől."

"Senki nem fogja a magánéletét beleszőni, miközben mégis valahol benne van. Nem azt választottuk, hogy bemutatjuk valaki(k)nek a személyes sorsát és megrázó jeleneteken keresztül eljutunk valahova. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan működik a rendszer, hova tudsz fordulni, ha bajban vagy, milyen lehetőségeid vannak. Mindezt megpróbáljuk humorral, groteszk látásmóddal megfogalmazni, ami elemeli az egészet a valóságból."

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Box Office opening hours:
  • Main hall performance days: 5 pm - end of performance + 30 mins, 10 pm max.
  • studio and club performance days: 5 pm - 8:30 pm
  • other days: 5pm - 8 pm, closed on Sunday and Monday.
Trafó Gallery opening hours:
  • Main Hall performance days: 4-10pm.
  • Opening hours: Wednesday - Saturday: 4pm-7pm. Sunday: 10am-2pm.
  • Closed on Mondays and Tuesdays.
Contact
Public interest

Media partners

Cooperative partners