Dollár Papa Gyermekei

Az apáca

     
2400 HUF / Student: 1900 HUF
Trafó Passes are accepted

Accompanying program

Az előadás után a Gondolat Generátor közönség-összetalálkozót tart. A NézőPont egy fél órás kötetlen program, ahol a közönség egymással vitatja meg az előadás során felmerült kérdéseket.
This reinterpretation of Denis Diderot’s classical novel, a great text of the Age of Enlightenment, concentrates again on man himself, and human relationships. It is the story of a 16-year-old girl who is forced to take holy orders, and follows her life of vicissitudes, her escape from the convent, her special encounters, her loves, and her relationship with God. The atmosphere of the nunnery is recreated by six actresses, accompanied by Marcell Dargay’s music.

"Az apáca egy zárdába kényszerített fiatal lány passiója, és bár a történet több mint kétszáz évvel ezelőtt került papírra, olyannyira kortalan, hogy napjaink egyik legfontosabb témájával, a szexuális zaklatással is mélyrehatóan foglalkozik."

"Játékos önfeledtség, és eme önfeledtségnek a lecsupaszítottságával hatni képes ereje teszi unikummá, és jó értelemben véve besorolhatatlanná ezt az olvasatot, pont úgy – ahogy maga a Jóisten és az ördög sem illeszthető be egyetlen emberi teóriába sem."

"A sok remek ötlet és megoldás – például a gyárilag összetapadt kávéházi szalvéták szétválasztása mint hasznos időtöltés – mellett az előadás kifejezett erőssége a szereposztás..."

"Az alapanyagot nagy szabadsággal kezelték az alkotók, a regény mondatai ritkán hangzanak el egy az egyben a színpadon. Megőrizték azonban a történet két fő helyszínét, az első zárdát, ahol az erőszak, és a másodikat, ahol a vágy uralkodik."

"És bár a társulat sajátos formanyelvére éppen a nagyszínpad mint helyszín jelent potenciális veszélyforrást, a végeredmény ezzel együtt is szerethető és izgalmas."

"A zárda ürügy, az apácalét ürügy, de még a zsarnokság mint olyan, az is ürügy. De mire?"

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Box Office opening hours:
  • Main hall performance days: 16h-22h
  • studio and club performance days: 16h-20h30
  • other days: 16h-20h
Trafó Gallery opening hours:
  • Performance days: 4-10pm.
  • Opening hours: Tuesday - Sunday: 4pm-7pm.
  • Closed on Mondays.
Contact
Public interest

Media partners

Cooperative partners