Időpont

2011.02.15

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1900 Ft / diák: 1500 Ft
Trafó bérlet és TDI-bérlet érvényes
Online jegyvásárlás »

Fabien Prioville Dance Company (FR/GER): NOUS

| tánc

2011 FEBR. 15.

fesztivál

A Képek Ideje - Temps d’Images Fesztivál keretében:

60 perc

A test olyan önálló terrénum, amelyet a mozgás (meg)változtat, (át)alakít. Ha a tánc és koreográfia újabb területeket hódít meg magának, ez a változás a testet is érinti.
 

Képzeljünk el egy színpadot, amelyen a három táncost szögesdrót választja el egymástól! Három önálló terrénum. És ott van még egy negyedik is. Nézőtér és színpad közé még szögesdrót sem kell, amúgy is élesen elkülönülnek egymástól.
Fabien Prioville, a Pina Bausch-nál és a Lalala Human Steps-nél nevelkedett táncos-koreográfus -akinek Jailbreak mind című szólója már szerepelt a tavalyi TDI fesztiválon- legfrissebb darabjában, amely a düsseldorfi ősbemutató után közvetlenül érkezik Budapestre, a felségterületek védhetőségéről és támadhatóságáról beszél. Mennyire mehet el az előadó, a táncos, saját terrénumát - saját testét, vagy saját konkrét színpadi helyzetét – meghatározva és védve? Szabad-e egy táncosnak behatolnia idegen területekre, átlépnie konkrét és virtuális határokat, átjutnia a másik térfelére, befolyásolni a másikat, alakítani a másik területét és testét? És mi történik egy ilyen helyzetben? Mi a néző szerepe? Lehet-e maradhat-e passzív szemlélő?„Manapság a táncelőadásokat gyakran lecsupaszítják, megfosztják a mozgástól, mintha a tánc önmagában nem lenne elég. A NOUS a táncot helyezi a középpontjába, és lehetővé teszi, hogy a nézők a testen, a test változásain át kapcsolódjanak egy absztrakt történethez.” – vallja Fabien Prioville.

Koncepció, koreográfia: Fabien PRIOVILLE
Táncosok: Paolo FOSSA, Moo KIM
Zene: Frank SCHULTE
Video: Naoko TANAKA
Díszlet: Ewa MARTA
Fény: Marcus KELLER
Kommunikáció: Alexandra SCHMIDTKoprodukciós partnerek: tanzhaus nrwTámogatók: Ministry for Family, Children, Youths, Culture and Sports of the State of North Rhine-Westphalia, the Office for Cultural Affairs of the State Capital of Düsseldorf, the Foundation for the Arts and Cultures of the Sparkassenstiftung Düsseldorf and the Stiftung van Meeteren.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek