Időpont

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1200 Ft / diák: 1000 Ft / bérlet érvényes

/ A Kitchen Budapest bemutatja
Bakarobo Kupa – hülye robotverseny

2010 OKT. 31.

performansz

nyelv: magyar / angol
 

A Bakarobo Kupa egészen különleges esemény. Ha kicsit tudnánk japánul, rögtön sejtenénk, hogy valami nem stimmel baka ugyanis japánul annyit tesz: buta.
 Ezen az estén a szórakoztató elektrotechnika veszi át az uralmat a Trafó színpadán. Vicces robotok versenyt, párbaját láthatjuk majd. A szervezők célja természetesen kettős: egyrészt azt szeretnék, ha a közönség jól érezné magát, másrészt jó lenne, ha ez a játék arra késztetné a robotika elszánt híveit, hogy maguk is lelkesen készítsenek olyan robotokat, amelyeknek nem mindig van praktikus tulajdonsága.
 

A verseny célja, hogy bemutassa a pályázatra érkező 10 leghaszontalanabb hülye robotot. A bekerülés feltétele, hogy a robotnak mechanikusan kell működnie, nem lehet semmilyen hasznos funkciója és az embereket meg kell nevettetnie. Reméljük te is velünk nevetsz majd!
 

A Bakarobot a japán Maywadenki csoport alapítója Tosa Nobumichi szervezte meg először Tokióban és azóta évről évre megrendezik a hülye robotok vetélkedőjét.
 

A Kitchen Budapest és a Trafó közös célkitűzése hogy erősítsék a robotokkal, robotikával foglalkozó, ez iránt érdeklődő szcénát Budapesten és Európában. A Bakarobo az első közös esemény programunkban, melyen az alapító Tosa Nobomichi személyesen is részt vesz.
 

Az este folyamán performanszba ágyazott helyszíni zsűrizéssel választjuk ki a 10 fellépő robot közül a leghülyébbet és díjazzuk alkotóját.
 

2000 euró a legdilisebbnek! - Valaczkay Gabriella beszámolója a Népszabadság Online-on
 

Az öncélúság öröme - MaNcs
 

Kurátor: Attila NEMES
 

bacarobo.kibu.hu
facebook.com/bacarobo
kitchenbudapest.hu
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek