2010 JAN. 29 - FEBR. 28.

Szubverzív részletek

Kísérleti és konceptuális művészet a katonai diktatúrák és a kommunista rendszerek alatt Európában és Latin-Amerikában az 1960-as évektől.


Résztvevő művészek: Carlos ALTAMIRANO (CL); Collective Actions (USSR); Taller E.P.S. Huayco (PE); Ion GRIGORESCU (RO); Claus HÄNSEL (DDR); Indigo csoport (HU); Letícia PARENTE (BR); Luis PAZOS (AR); Dan PERJOVSCHI (RO); Pere PORTABELLA (ES); Ruth Wolf- REHFELDT (DDR); Herbert RODRIGUEZ (PE); Horacio ZABALA (AR).


A kiállításhoz kapcsolódó program.A kiállítás a kelet-európai és dél-amerikai totalitárius rendszerek uralmának idején, részben azok hatására létrejött, rendszer- és társadalomkritikus művészeti alkotások, események történetéből válogat a múlt század hatvanas éveitől a kilencvenesekig.


A bemutatott konceptuális művek a hatalmi struktúrák leleplezésével, a tradicionális művészetfogalom megkérdőjelezésével, a magánszféra és a közösség találkozási pontjaival foglalkoznak. Az alkotók, ismervén a kortárs cenzúra működését, kísérletet tettek annak megkerülésére és kijátszására. A test, a nyelv és a köztér a beavatkozás eszközei és a korlátozott nyilvánosság helyszínei is – a kiállítás ennek lehetőségeivel és konfliktusival foglalkozik.Rainer M. János megnyitó beszéde.A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének a kiállításhoz kapcsolódó programja:
Ileana PINTILIE, Iris DRESSLER, Hans D. CHRIST előadásai, beszélgetés, vetítések.


2010. február 12. 17.00 – 21.00
Budapest, Kmety György utca 27.


A kiállítás az Iris Dressler és Hans D. Christ kezdeményezésére született, 2009 nyarán a Württembergischer Kunstverein, Stuttgartban bemutatott nemzetközi projekt anyagából válogat.
Együttműködő partnerek: Württembergischer Kunstverein, Stuttgart; C3, Budapest; Arteleku, San Sebastian.


Kurátorok: Ramón Castillo / Paulina Varas Fernando Davis Cristina Freire Sabine Hänsgen Miguel Lopez / Emilio Tarazona Ileana Pintilie Teleaga Valentín Roma / Daniel García Andújar Annamária Szőke / Miklós Peternák Anne Thurmann-JajesA lázadás változatai
Politikai gyakorlatok / molekuláris esztétika Peruban a hetvenes-kilencvenes évek művészetében
Miguel López előadása
Trafó Galéria ; 2009 január 29, péntek, 17h


Miguel López Limában és Barcelonában élő képzőművész és kurátor, az Espacio La Culpable kortárs művészeti kritikai platform tagja.
A kiállításhoz kapcsolódó előadás angol nyelvű


Subversive Practices weboldalImpresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek