Időpont

2017.05.22. 19:00
2017.05.22. 19:30
2017.05.22. 20:00

Időtartam

25'

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

500 Ft

Jegyvásárlás

/ fantázia, rejtvény, optika
smART! XTRA // ILLÚZIÓK - InsideOut Escape Games (FI) – LaLuz Visuals – Látványház: MAGIC BOX
INTERAKTÍV TÉRJÁTÉK

| | smART

2017 MÁJ. 22.

Trafóklub, English-friendly, TRAFÓ18

Szereted a trükkös rejtvényeket és a kreatív kihívásokat? Szívesen kirándulnál a szemhökkentő optikai illúziók világába? Akkor csukd be magad mögött a Magic Box ajtaját és tedd próbára leleplező képességed!

A smART! XTRA-sorozat 20. jubileumi alkalmát a szabadulós játékok ihlette térinstallációval és interaktív performansszal ünnepli. A kiscsoportos vezetett kalandtúra egyes állomásain fény derül szemfényvesztő technológiai fortélyokra és a résztvevők egy dramaturgizált térjáték során találhatják meg a kivezető utat az alkalmilag kulcsra zárt Trafóklubból.
 
A helsinki székhelyű InsideOut Escape Games, a számos hazai és nemzetközi fényfestészeti projektet jegyző LaLuz Visuals és a Látványház látványtörténeti kiállítás kurátorainak közös térjátéka egy optikai talányfejtő utazásra invitál a hologramok, diaképek, UV-reagens tárgyak és különböző vizuális valósághekkelő technikák univerzumába. Kaszás Ágnes és Lidia Bäck a tárgyi környezet és az élő előadói jelenlét manipulációs eszközeinek felhasználásával, analóg és high tech látványelemek és kellékek segítségével egy több érzékszervre ható történet szereplőivé avatja a látogatókat.
 
Előadók: KASZÁS Ágnes, Lidia BÄCK
Sorozatszerkesztő: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
Együttműködő partnerek: LaLuz Visuals, Látványház
 
///////////////
 
InsideOut Escape Games (FI)

A Kaszás Ágnes színésznő és Purnhauser Zsófia grafikus által Finnországban elsőként alapított interaktív szabadulós játékközpont, az InsideOut Escape Games valós életszituációkon alapuló történetekkel dolgozik. Az egyedi dizájnnal kivitelezett tematikus szobákba látogató rejtvényfejtő csapatoknak közös kooperációban, a körülöttük lévő tárgyak és a kapott utasítások segítségével, meghatározott idő alatt kell megtalálniuk a kiutat a lezárt terekből. A megoldásokhoz nincs szükség speciális előképzettségre, csak csapatmunkára és játékos kreativitásra.

http://www.insideoutescape.com
 
LaLuz Visuals
 
A LaLuz Visuals 1999 óta foglalkozik fényfestéssel számos hazai és külföldi kulturális, civil és céges megrendelői projekt vizuális tervező partnereként. Munkáik rendszeresen láthatóak kiállításokon, színházi és televíziós produkcióban, fesztiválokon, nemzetközi művészeti, szakmai találkozókon. Céljuk, hogy új dimenziókat, látványos térélményt teremtsenek fénnyel és színekkel.

http://laluz.hu/

Látványház
 
A Látványház tudományos-művészeti játszóházként utat nyit a vizualitás lenyűgöző világába, betekintést ad annak történetiségébe különböző típusú optikai eszközökön keresztül. A kiállítás alapvető törekvése, hogy a tudomány és művészet területeit közös rendszerként használva mind szélesebb körben elősegítse a reflexív gondolkodás és a kreatív készségek fejlesztését.
 
http://latvanyhaz.hu
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek