Időpont

2014.11.29. 20:00

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

1500 Ft

Jegyvásárlás


DJ Bootsie LIVE In Solem Verti Lemezbemutató koncert

| zene

2014 NOV. 29.

TRAFÓ16

A lemezjátszók és hangminták első számú hazai megfejtője, DJ Bootsie a Trafóban mutatja be legfrissebb zenei anyagát. Az In Solem Verti című harmadik nagylemezhez keresve se lehetett volna jobb helyszínt találni.

Az egyedülálló atmoszférával rendelkező Trafó, a progresszív kortárs kultúra egyik fellegvára DJ Bootsie kedvenc helyei között is az élvonalban szerepel. 2001 óta több zenei projekttel (pl. Yonderboi, Zagar, Édentől Keletre fesztivál, valamint a DJ Bootsie Akoustic Big Band) is fellépett már itt. Az idei koncert jubileumi is egyben, mivel éppen 10 évvel ezelőtt jelent meg első albuma, a The Silent Partner. Azt ugyan még nem a Trafó színháztermében mutatta be, se az azt követő 2009-es Holidays in the Shade-et, ám harmadszorra már itt celebrál.

Mint azt már megszokhattuk, DJ Bootsie fellépései mindig valami különlegeset nyújtanak a befogadó számára. Legalább olyan fontosak a színek, a zenekar mögé vetített képek is, sőt az egész megjelenés, mint maga a zene. Úgyhogy annak, aki ezen a november végi napon a Trafóba látogat, páratlan audiovizuális élményben lesz része. A minden bizonnyal lenyűgöző látványvilágról, mint mindig, úgy most is Kemuri gondoskodik. Az állandó alkotótársak közül most is ott lesznek a Bootsie trió tagjai: Lázár Tibor a dobok mögött és Vázsonyi János a szaxofonjával. De nemcsak őket láthatjuk ezen az estén. Kerek István hegedűn kísér, színpadra lép az albumon is szereplő Ligeti György, és további meglepetésvendégek is várhatók.

A november 29-én bemutatásra kerülő harmadik nagylemez, az In Solem Verti DJ Bootsie eddigi legszemélyesebb munkája, ugyanakkor vízválasztó is zenei karrierjében, mert az első két albumhoz képest történt némi irányváltás.

Az utóbbi évek forradalmi változást, hatalmas robbanást hoztak a hip-hopban, ami egyfelől technikai, másfelől hangzásbeli megújulást jelent, és ez alól Bootsie sem tudta és akarta kivonni magát. A korábban jellemző nagy ívű epikusság egyszerűsödött, finomodott. A hangzás minimalistább, szellősebb, valamint elektronikusabb. Megnőtt a szintik és a beatek szerepe. Az új anyag az érzelmek tekintetében visszafogottabb, kevésbé monumentális, és pezsgő nyersesség jellemzi. Ezúttal Bootsie nemcsak befelé utaztat, hanem már kifelé is. Az üzenetek lényegre törőbbek, sallangmentesebbek, tisztábbak, érthetőbbek és erőteljesebbek. Ami se popularizálódást, se könnyedebb hangvételt nem jelent. Az alaposan kimunkált minőségi végeredmény, a komoly befogadói elmélyülés lehetősége továbbra is érintetlen maradt.

Az In Solem Verti magyarul azt jelenti, nappá válni. Vagyis férfivá érni. Végleg kialakulni, szilárd és egyenes kontúrokat kapni, s közben belülről acélossá erősödni. Bootsie új lemeze a személyiség, a lelki alkat továbbfejlődésének és végső kialakulásának lenyomata. Egy önmaga elé tartott tükör, melyben ezeket a már lejátszódott, és végérvényessé lett változásokat látja ő maga – és tárja elénk is. A borítón látható Kass János (Kossuth-díjas grafikus és szobrász) munka is ezt az üzenetet erősíti és mélyíti el.Dj Bootsie - programming, scratch, efx
Lázár Tibor – Dob / Drums
Vázsonyi János - Szaxofon
VJ Kemuri - Vetités
   -----------------------------------------
  vendégek:
   Kerek István – hegedű / violin
   Ligeti György – Ének / vocal
   + meglepetés vendégek...


Fotó: Dobos Tamás
 

 

 
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek