Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds - Budapest Workshop Ensemble

Blood Oath Band Project

     
3500 Ft
elővételben: 2800 Ft
(az első 50 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes
Ulrich Krieger zeneszerző / előadó, szaxofonos két, egymástól merőben különböző  projektjét mutatja be budapesti zenészekkel a Trafóban. Krieger klasszikus/kortárs szaxofont, zeneszerzést, elektronikus zenét és zenetudományt tanult Berlinben és New Yorkban. Magyaroszágon talán a legismertebbek a Zeitkratzer-rel közös munkái, de pályája során együttműködött többek között Lou Reeddel, a Fausttal, a Merzbow-val, Thomas Könerrel, Carl Stone-nal, John Zornnal, Lee Ranaldóval, Christian Marclay-vel, Laurie Andersonnal, LaMonte Younggal, Phill Niblockkal, Radu Malfattival, Michael Pisaróval, a Berlini Filharmonikusokkal, az Ensemble Modernnel, a PARTCH Ensemble-lal. A California Institute of Arts egyetmeen a zeneszerzés, az experimental sound practices és a rockzene professzora. Kutatási területe az újzene és az avantgárd rock kereszteződése, mely mára a kortárs rockkultúra peremvidékén, a zaj, a metál, a csend és a kísérleti kamarazene találkozásának határterületein mozog. Gyakorlata nem fogadja el a stíluskategóriákat, a 21. századi műfajok  között létezik, ugyanakkor a szaxofon erősített hangjának alkalmazásával különféle egyedi, csak rá jellemző hangzásokat képes létrehozni.

Budapesti zenészekkel együttműködve két különböző felkészülési folyamat előzi meg a Trafóbeli koncertet:
Az egyik a CEU és a Jazzaj közös szervezésében létrejövő Connect Silver Seeds workshop, melynek résztvevői Ulrich Krieger és Darázs Ádám irányításával, különböző szabad hangszerelésű kompozíciókat illetve az irányított improvizációs gyakorlatokat ismerhettek meg, és mutatnak be az esten.
A másik pedig, melynek eredményét a koncert második felében hallhatjuk, a Blood Oath zenekarra írt darabokból áll, melyet a magyar rock és kísérleti zenei élet fontos szereplői tanultak meg és mutatnak be.

A Blood Oath projektről Ulrich így írt:
"A Blood Oath egy noise-metal zenekar, amely szabadon lebeg a death és doom metal, a dark ambient és a kísérleti zeneszerzés között.
A Blood Oath kreatívan figyelmen kívül hagyja a különböző stílusok és műfajok konvencióit, és egy új, izgalmas és felpezsdítő ambient-noise-metal formátumban egyesíti őket, ahol a kompozíció ugyanolyan fontos, mint az improvizáció, a sűrűség találkozik a ritkasággal, és a vaskos noisefelületek pontosan megírt riffekkel cserélődnek.
A Blood Oath újradefiniálja a szaxofont, mint elektromos rockhangszert, amelyet egy pedáltáblán keresztül dolgoznak fel, az elektromos gitárt helyettesítve.
A Blood Oath kíméletlen."Ulrich Krieger - szaxofon, elektronika / saxophone, electronics
Mészáros Ádám - gitár / guitar
Keszei Krisztián - gitár / guitar
Gryllus Samu - basszusgitár / bass guitar
Pándi Balázs - dob / drums

CEU Culture Hub, California Institute of Arts, Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, Nemzeti Kulturális Alap

Blood Oath Band Project Átlátszó Hang 2023
Blood Oath Band Project California Institute of Arts
Blood Oath Band Project CEU Culture Hub
Blood Oath Band Project NKA - Nemzeti Kulturális Alap
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek