Tóth Kinga

ÍRMAGOK [ELMARAD!]

     
Jegyár: 1000 Ft

Az ÍRMAGOKban különböző civilizációk és kultúrák ős- és eredettörténetei jelennek meg, üres istenségek és szokások, tradíciók és rituálék, de mindenek felett a természet mint örök és újrafejlődő, elpusztíthatatlan ismerős és idegen. A performansz központi témája az antropocén idő utáni ember és a természet viszonya, amikor az ember vagy a fennmaradt teremtmény újra felismerni, újra megismerni tanulja a világot, tevékenységének és rombolásának eredményét.

A természet meggyógyul és megváltozik, a még emberi életformák feltérképezik új életterüket és megpróbálnak kapcsolatot létesíteni vele. A nyelv, a régi szabályok, ahogy a törvények és szokások nem érvényesek többé, újra fogalmazni, újratanulni kell őket.
Milyen nyelv fogja a természetet és az embert újra összekötni? Hogy tanulják ezek az elveszett teremtmények, hibridek a természeti és gazdasági katasztrófa után a megértést? Vajon ez egy reménytelen kísérlet, vajon belátja az ember saját haszontalanságát vagy képes lesz együttműködni a megváltozott természettel? Találkoznak-e ezek a különböző „idegenségek” egymással? Lehetséges-e ez és milyen eszközökkel?

Tóth Kinga és Silvia Rosani közös hangperformanszában ezekre a kérdésekre keresik a választ különböző anyagok, nyelvek megszólaltatásával és párbeszédbe hozásával.

Program:

18:00-18:30 Kötetbemutató hangperformansz: Kinga Tóth és Silvia Rosani
18:30-19:15 Kerekasztal beszélgetés: Klímatudatosság és művészet
Hindi Mónika (a YAMA ART alapítója)
Szabó Viktória+ Anna Kudron (PINKPONILO)
Závada Péter (Művészek a klímatudatosságért)
Balogh Tímea (a kötet angol fordítója)
Sophia Matteikat (a német kötet lektora)
Silvia Rosani (zeneszerző)
Tóth Kinga és a közönség

A művészeti album az esemény alatt megvásárolható. A német nyelvű verses kötet grafikákkal (Maislieder, Thanhäuser Kiadó, Ausztria) is korlátozott példányszámban elérhető.

Tóth Kinga költő-író, intermediális alkotó, performer és fordító. A magyar mellett német és angol nyelven is alkot, írásait performanszokkal mutatja be. 2019-ben Graz város írója, jelenleg pedig a zugi íróház vendége Svájcban. 2017-ben Holdvilágképűek c. munkájáért Hazai Attila- és Margó különdíjat kapott, 2017-ben vett részt az Iowa Writer Program-on, 2019/2020-ban pedig német nyelvű művészeti munkásságáért Hugo Ball-díjban részesült. www.kingatoth.com 

Silvia Rosani Olaszországban és a Mozarteum Egyetemen végzett zeneszerzési tanulmányokat, PHD fokozatát pedig a londoni Goldsmith Egyetemen érte el ahol jelenleg is dolgozik. Legfontosabb ösztöndíjai és fellépései: Akademie Schloss Solitude (Stuttgart, Germany), Le Vivier (Montreal, Canada), In Vitro Residency (Matera, Olaszország), valamint Centre for Human-Computer Interaction in Salzburg (Auzstria). 2021-ben Silvia az EMAP/EMARE program keretein belül a litván Center for New Media Culture alkotója. https://silviarosani.webs.com/


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek