Dope Calypso koncert

3600 Ft / 3 koncert
NEXTFESZT és Trafó bérlet érvényes, de belépésre nem jogosít. Bérletvásárlás és online beváltás.

Ugorjatok fejest velünk a Dope Calypso lenyűgöző, fényűző és képtelen világába, ahol reggel, délben, este őszinte rock zenével kedveskednek a vendégeknek. Hangzásuk olyan, mintha egy garázspunk-zenekar váratlanul belebolondult volna a 60'as évek végének limonádé popzenéjébe. Valami furcsa kettősség már a 2014-es debüt lemezen, a Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost-on is érződött, és bár már ez is felkerült az összes releváns magyar évvégi lemezlistára, de igazán a nyolc hónappal később kiadott folytatáson, a Banzai! Banzai! Banzai!-on (2015) érett be ez a szerelem.

Ezen már teljes pompájukban sorakoztak a képregényes, szakrális és egyéb obskúrus popkulturális utalásokkal tűzdelt abszurd sztorikat elmesélő, popzeneként is működő kétperces számok. A zenekar 2016-os Mau Mau, és 2017-es Chaka, Chaka című albumaival folytatta a megkezdett utat, azaz - minden évben egy kiadott albumon keresztül - megmutatja, milyen meglepően szórakoztató dolog az, ha az ember ténylegesen képtelen magát komolyan venni. A folytatásra azonban 2021-ig kellett várni ugyanis a kalandos sorsú Tears to Freshwater c. album csak ekkor látott napvilágot. A hatodik lemez azonban ismét a rákövetkező évben esedékes!

Műfajilag ez a komolytalanság, a zenekar létezésének elmúlt 8 éve alatt, egy nyersebb Pixies grungeból egy konceptuális szinti-pop felé nyit éppen, de inkább csak olyan Pond- osan, hogy aztán 2022-re éretlen lovag-metál jelleget öltsön. 2018 januárjában kitartó komolytalanságukkal kijutottak az Eurosonic Noorderslag-ra, amelynek következtében nyáron már a Primavera Sound-on is megmutathatják ezt a gyönyörűen komponált és csomagolt agymenést. Ezt követően portugál turnén jártak, melynek ismétlése 2023-ban várható.

"Azonban a nap-és az egész eddigi felhozatal- fénypontja a Dope Calypso volt. Ők azok számomra akik megfogták a rock'n-roll lényegét. Minden sallangtól mentes egyszerű rockzene, mindamellett nagyon rendben volt a látvány, a fazonok, a trehány hangzás. Nem mellékesen mindenki frontember, maximálisan lekötötték a figyelmemet. Annyira laza volt az egész h imádtam. Jó látni h van aki viszi a zászlót." - Ganxsta Zolee, zenész

Az este műsora:
20:15 The Colibris
21:15 Dope Calypso
22:30 666Ghost

Áron VASALÓ | dob
László KELEMEN | gitár
Miklós SARKADI | gitár, ének

Díjak és elismerések
2018 Beválogatták a Westway Lab Portugal programba | 2018 Beválogatták a Primavera PRO Barcelona programjába | 2018 Beválogatták a Eurosonic Noorderslag programjába | 2016 Megnyerték az Index Dalversenyt, olyan nevekkel a zsűriben mint Szép Fruzsina (Berlin Lolapalooza), Gerendai Károly (Sziget Fesztivál alapítója) | 2016 Megnyerték a Magyar Klipszemle Legjobb Színésznek járó díjat a Goodbye Monkey-ban nyújtott szereplésért

Megjelenések Giddy Up (LP, release in 2023!) Tears to Freshwater (LP, 2021) Chaka Chaka (LP, 2017) Mau Mau (LP, 2016) All Hearts Come Home for Christmas (EP, 2016) Banzai! Banzai! Banzai! (LP, 2015) Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost (LP, 2014) Black Swamp Thing (EP, 2014)

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h, vasárnap és hétfőn zárva.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Nagytermi előadásnapokon: 16-22h.
  • Nyitva: szerda-szombat: 16h-19h. Vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőnként és keddenként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek