ELMARAD - A ZéróPlusz TáncMűvek előadása

A program elmarad.

2022. március 24-én (csütörtök) 19:30-tól, Heine Avdal (NO) & Yukiko Shinozaki (JP) és a fieldworks (BE) unannounced című előadása előtt a ZéróPlusz TáncMűvek táncosainak a Hegymozgatás hat lépésben kiállításon bemutatott művekre reagáló rövid koreográfiái lesznek láthatóak.

A Berger Gyula vezetésével működő ZéróPlusz TáncMűvek egy szomatikus szemlélettel foglalkozó iskola és alkotóműhely. Módszereik - kontakt improvizáció, különböző testtudati technikák, táncterápia, kortárs tánc, klasszikus balett - széles skálán mozognak; céljuk, hogy felfedezzük magunkat és a másikat, hogy kapcsolatokat alakítsunk ki és tudatosítsuk a jelenlétünket.

A belépés ingyenes.

Hegymozgatás hat lépésben

Kiállító művészek: Lida Abdul, Ouassila Arras, Győri Andrea Éva, Camille Henrot, Kapwani Kiwanga, Maria Laet

A kiállítás Liberty Adrien kurátor, a Budapesti és a Párizsi Francia Intézet (La Collection) és a Trafó Galéria együttműködésében valósult meg.

Látogatható:  2022/02/12 - 2022/03/27

Hegymozgatás hat lépésben című kiállítás a művészek Brazíliától Algérián, Egyiptomon és Tanzánián át Afganisztánig terjedő személyes táj-értelmezésein keresztül egy meditatív utazásra invitálja a látogatókat. A globális kérdéseket is érintő, ugyanakkor intim és szubjektív nézőpontú jelenetek teret engednek a költőiségben és az absztrakcióban rejlő lehetőségeknek és ezáltal új utakat nyitnak a sérelmek és sérülések kezelésére is. A kiállítás így egy szelídebb, az embert, a nem emberi létezőket és a természetet eggyé olvasztó jövő felé mutat.

A kiállítás terét a látszólag értelmetlen gesztusok, az ismétlések és visszajátszások, a feltérképezés, a korrekció, a rendszerezés, a szortírozás, a javítás és a szétszálazás mozdulatai töltik be; melyek egy-egy lépéssel közelebb vihetnek bennünket ahhoz, hogy megbékéljünk a számunkra otthont adó – külső vagy belső – tájakkal.

Támogató: Budapesti Francia Intézet, FRAC Lorraine, CNAP, NKA, Káli Kövek
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek