Zoletnik Sophie gyakorló térré alakította a lakást (is) #addigamíg / 5+1 kérdéses #maradjotthon interjú

Zoletnik Sophie gyakorló térré alakította a lakást (is) #addigamíg / 5+1 kérdéses #maradjotthon interjú

Zoletnik Sophie vagyok, önképző cirkuszművész, a Freak Fusion Cabaret és a Firebirds társulatok tagja. Fő zsánereim a levegő- és partnerakrobatika, de foglalkozom faltánccal, és gyakran fellépek tűzzsonglőr előadásokkal. Eredeti végzettségem építészmérnök, előadásaink függesztéstechnikájáért, valamint sok esetben a produkció látványáért és jelmezeiért is én vagyok a felelős.


1. Hol vagy most, kivel és hányadik napja?
Több mint egy hónapja itthon vagyok, a párommal és a szálkásszőrű tacskó kutyánkkal. Kizárólag a szűk családommal találkozom időnként személyesen, a barátokkal és a társulat tagjaival különböző online felületeken tartjuk a kapcsolatot.

2. Tudsz ott(hon) dolgozni? Mit csinálnál, ha ez most nem így lenne?
Mivel a munkám nagy része próbákból áll, ezért most ezt a gyakorlás váltotta fel. Szerencsémre a párom az akrobatika partnerem, így tudjuk egymást motiválni és közösen edzeni. Az első otthon töltött hét után átalakítottuk a lakást: az ebédlőasztal helyére egy 3x3-as tatami került, a törékeny lámpákat leszereltük, megteremtve a lehetőséget a jóga, erősítés és nyújtás, valamint a kézenállás és a kontaktbot gyakorlására. A második héten egy közeli parkban kialakítottam egy függesztési pontot egy fán, hogy a levegőakrobatika se maradjon ki teljesen az életemből. Most, hogy nincsenek élő előadásaink, rengeteg időnk van videó- és fotóanyagok feldolgozására, a honlap tartalmak frissítésére. Valamint én a jövőben tervezett előadásaink jelmezein is dolgozom, mivel igen komplett varróműhelyt alakítottam ki magamnak már évekkel ezelőtt.

3. Miben játszanál, vagy mit próbálnál, és kikkel?
Április 16-án lett volna a Restlesslegs című új produkciónk bemutatója a Trafóban. Nagyon jó kis csapatot sikerült összehívnom a kreációra: Gaia Santuccio olasz kötélakrobatát, Fehér Ádám kínai rúd artistát, Csuzi Márton kortárstáncost és parkourost, valamint Lennart Paart, aki az akrobatika partnerem. Nagyon hiányzik a velük való mindennapos próba, várjuk már, hogy mikor tudjuk folytatni, ám addig is rendszeresen video-telefonálunk.

4. Mi segít a napok túlélésében, kialakult valamilyen újfajta rutin?
Kávé, mosogatás, kutyasétáltatás, benti edzés, e-mailekre válaszolás, kinti edzés, ha az időjárás megengedi, majd varrás, videovágás, honlapszerkesztés, benti gyakorlás, vagy éppen süti sütés. Ezen kívül heti egyszer, hétfőn 17 órától ingyenes online erősítést tartunk, ami elérhető az INspirál Cirkuszközpont Facebook-oldalán.

5. Mi a legjobb, illetve a legrosszabb ebben az egészben?
A legjobb, hogy rengeteg időm van, és azt teljesen szabadon osztom be. Megtanulhatok bármi újat, vagy elmélyíthetem egy régi tudásomat. A legrosszabb pedig a bizonytalanság, hogy senki sem tudja, meddig fog ez tartani és mi lesz utána. Hogy mikortól lesznek újra rendezvények és színház előadások.

+1
Mennyi időt töltesz online, hogy bírod?
Igyekszem nem teljesen elveszni az online térben, mert azt gondolom, hogy ez tökéletes időszak a lelassulásra, az önértékelésre, arra, hogy egy kicsit magunkkal foglalkozzunk. Persze a híreket követem, a barátokkal tartom a kapcsolatot, rengeteg új zenét fedezek fel, és persze sorozatokat is nézek.

Szerkesztette Miklós Melénia
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek