Időpont

2018.??.??. 20:00

premier:
2018.03.28-29.

Időtartam

50'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérletek és ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:/ kapcsolat, bizalmatlanság, irónia
Timothy and the Things: Vadászat

English-friendly, TRAFÓ20

tört angol nyelven

„…Déri András, Várnagy Kristóf és Kelemen Patrik felrázzák rendesen a táncszínpadot, nekifeszülnek és keresztülgázolnak rajta, vagy épp a mélyére zuhannak, és onnan törnek elő csatakosan, változatos technikákkal.” (sisso, Magyar Narancs)
 
Fülöp László legújabb koreográfiájában három férfit látunk a színpadon. Alakváltó figurák. Talán haverok. Talán testvérek. Nem sok közös van bennük, de igyekeznek erről nem tudomást venni, ha már egymásra lettek utalva a semmi közepén. Próbálnak közel kerülni egymáshoz, és mindeközben kellően biztonságos távolságot tartani a másiktól. Szociális lények, de makacsul önállóak, függetlenek és bizonytalanok bizalmatlanok. Mert ha valamivel óvatosan kell bánni, az a kötődés. Vagy legalábbis veszélyes.

A vadászat mint az emberek közötti kapcsolat lehetséges módja kerül a középpontba. Játszanak. Játékuk néha könnyed, csíntalan, néha véresen komoly. Az egyik pillanatban szívfájdítóan agresszívak és kegyetlenek, a másikban támogatják és segítik egymást.


 
Fülöp László táncos-koreográfus 2010-ben végzett a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Eddig három koreográfiáját ( there is an elephant in every room, Anyádék rajtam keresnek, Schrödingerre várva) jelölték Lábán Rudolf-díjra, előbbiért 2015-ben meg is kapta az elismerést. A Cuhorka Emesével közösen létrehozott Anyádék rajtam keresnek című előadásukat 2017-ben a nagy múltú európai kortárstánc hálózat, az Aerowaves az év 20 legkiemelkedőbb előadása közé választotta.


Szereplők: Déri András, Kelemen Patrik, Várnagy Kristóf
Zene: Varga Vince
Fény: Pete Orsolya
Koreográfus: Fülöp László
Jelmeztervező: Kasza Emese / Mei Kawa

Producer: SÍN Kulturális Központ
Produkciós partner: [DNA] DEPARTURES AND ARRIVALS

Fotók: Veiner Orsi

 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek