Időpont

március 21-22. 10:00

Időtartam

120'

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

zártkörű előadás

Káva Kulturális Műhely: Troll
Színházi nevelés

| színház

2018 MÁRC. 21 - 22.

Trafóklub, 2017-18

komplex színházi nevelési előadás 9-12. évfolyamos diákok számára

zártkörű előadás - Az előadásra a 7-8. évfolyamos osztályok a nemeth.edina@kavaszinhaz.hu címen jelentkezhetnek.

Egy fiatal huszonéves fiú poénból, szórakozàsból ismerkedik meg egy lánnyal a neten keresztül, egy társkereső oldal segítségével. A lány nem az ő világa. Bárhol találkozott volna vele, észre sem veszi. Kitárul előtte egy másik világ, egy másik ember valósága, profilja. De vajon mi a valóság? Mit jelent az egyén valósága? És vajon meddig lehet azzal játszani? Kezelhetjük e játszótérként a másik ember valóságát?

A Troll címet viselő résztvevő színházi előadás a középiskolás korosztályt szólítja meg. Úgy látjuk, hogy napjainkban a tizenévesek, a fiatalok fő kommunikációs csatornái digitálisak. Ebben kell létezniük és közölniük magukról. Amivel találkoznak, az sokszor nem a valóság. Virtuális személyiségek, hamis profilok keverednek nyilvánosan megosztott személyes, sokszor intim adatokkal.

A 20 éves Káva Kulturális Műhelyben alkotók olyan fórumként látják és láttatják magukat, ahol a munkában, játékban résztvevők azt kutatják, hogy mit jelent embernek lenni a jelen társadalmában, mi a viszonyunk az általunk felvetett emberi, erkölcsi, társadalmi kérdésekhez és problémákhoz. Elsősorban színházi nevelési előadásokat készítenek általános és középiskolás csoportoknak, de drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is elkötelezettek.
A 2017/18-as évadban a Trafóval együttműködésben játsszák Titkos ajtó és Troll c. előadásaikat a Trafóklubban.

Színész-drámatanárok: Milák Melinda, Gyombolai Gábor, Sereglei András
Írta és rendezte: Kovács Dániel Ambrus
Dramaturg: Laboda Kornél 
Az előadás Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő című drámájából inspirálódott és a színészek improvizációi alapján íródott.
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek