Időpont

május 1. 10:00-17:00

Időtartam

Helyszín

Trafóklub


Támogatók:

Badur Alapítvány, OSF Public Health Program, Trafó

"Hát én is magyarul beszélek…" - szociodráma műhely

2018 MÁJ. 1.

workshop, Trafóklub, 2017-18

Miként tehetők érthetővé a megalázottság társadalmi tapasztalatai?
 
Az Éljen soká Regina! című dokumentumszínház mindennapi helyzeteiben és sorsfordító pillanataiban roma nők mondják el, játsszák újra saját életeseményeiket. Vajon mi, a közönség tagjai hogyan értjük meg ezeket a történeteket? Hogyan kapcsoljuk össze a színpadon látott helyzeteket a saját tapasztalatainkkal? Miként válunk szolidárissá másokkal, és miként tudunk megértést teremteni másokban a saját sérüléseinket illetően?

2018. május 1-jén - az előző napi Éljen soká Regina! előadáshoz kapcsolódóan - rendhagyó szociodráma workshopot tart a Sajátszínház.org.

Az egész napos műhelymunka során a résztvevők a színházi előadás jeleneteivel dolgoznak majd. Lehetőségük lesz belépni a színpadon megismert jelentekbe; átélni és újraértelmezni az egyes pozíciókhoz tartozó tapasztalatokat. Az élethelyzetek bejárásának célja többek között olyan közös elbeszélések létrehozása, amelyek lehetővé teszik és elmélyítik a társadalmi sérülések megértését.

A workshopon legfeljebb 20 fő vehet részt.
A műhelymunka egyúttal szociodráma módszertani demonstráció is.

A workshop vezetői: Teszary Judith (pszichodráma és szociodráma kiképző vezető) és Horváth Kata (kulturális antropológus, pszichodráma asszisztens)

Részvételi díj: 10.000 Ft (amelyből indokolt esetben kedvezmény igényelhető)

Regisztráció itt!

A workshop a Sajátszínház és a Magyar Pszichodráma Egyesület Szociodráma Műhelyének szervezésében valósul meg.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek