Időpont

Időtartam

Helyszín

Sorozatainkról

Közös ügy – társadalom jelen időben
Ez a sorozat – műfajtól függetlenül – azokat az előadásokat fűzi össze, melyek aktuális, a mindennapjainkat meghatározó társadalmi kérdésekre reflektálnak. Nem személyes ügyeket vezetnek fel, hanem közös, együtt átgondolandó, társadalmi témákat. A Közös ügybe kerülhet tánc és cirkusz, fikció és dokumentumszínház, történetmesélés, politika, vagy akár interaktív játék, szereplői pedig lehetnek civilek, vagy éppen mi is.
 
200% tánc – színtiszta tánc
A tiszta tánc, a test és annak mozgása áll a középpontban. Olyan darabokat válogatunk ide, amelyekben a fő rendező elv a testre koncentráló koreográfiai gondolkodás. Ugyan ezek az előadások sem mentesek a kísérletezéstől, de itt az esztétikum dominál. A mozgás szépsége, harmóniája lehet az a kapcsolódási pont, amelynek révén a 200% tánc sorozatban szereplő darabok élményt nyújthatnak azoknak is, akik még sosem láttak kortárs táncelőadást.
 
Eye candy – dramatizált látvány
Az előadóművészet és a vizuális művészetek határán hullámzó, domináns látványvilággal dolgozó előadásokat gyűjti csoportba az új sorozat. Vonzó lehet ezért azoknak, akiket egy izgalmas látvány lenyűgöz, akik szeretik a designt, vagy éppen a cirkusz szerelmeseinek, akik nyitottak az újdonságra, mert azokat a produkciókat soroljuk ide, amelyek a kép erejére, a díszletre, a különleges vizualitásra építenek.
 
smART! – analóg trükkök, digitális valóságok
A low-tech és a high-tech, azaz a technológiai innovációk találkoznak a színpaddal vagy egyéb performatív terekkel. Olyan előadásokat mutat be a sorozat, melyek analóg trükkrendszereikkel vagy éppen technikai újításaikkal nyitnak új utakat az előadóművészetek területén. A színészek, zenészek, táncosok mellett a feltalálók, a szoftverfejlesztők, vagy akár szélmesterek is komoly szerepet kapnak az alkotásban.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Webszerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek