Időpont

2011.10.29 20:00

Időtartam

100 perc

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

3500 Ft / elővételben: 3000 Ft
SZAKRÁLIS ZENEI BÉRLET érvényes
Bérletinfo: http://trafo.hu/szakralis

Jegyvásárlás


Linkek:

A sorozat előző koncertje: 
Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XI. - 
Bevezetés a hindusztáni és a karnatikus zenébe
http://trafo.hu/hu-HU/program_2048

/ Észak - Dél – énekhang - bambuszfuvola
Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XII. - Észak, Dél mellett
Dr. Balamuralikrishna, Pandit Ronu Majumdar, Pandit Abhijit Banerjee

| zene

2011 OKT. 29.

Egy 82 éves élő legenda, aki India leghíresebb karnatikus énekese meg egy Grammy díjra is jelölt világhírű bansuri játékos egy színpadon. Dr. Balamuralikrishna és Pandit Ronu Majumdar.19.15-től a "Pt. Hariprasad Chaurasia - Zenei utazás északról délre" című dokumentumfilmet vetítjük magyar felirattal.

10.00-13.00-ig indiai klasszikus zenei workshop lesz a Trafóban PanditRonu Majumdar és Dr. Balamuralikrishna részvételével. Jelentkezés ésinformáció: szabi@tilos.hu

Dr. Balamuralikrishna, aki az egyik legmagasabb indiai állami kitüntetés, a Padmabhushan birtokosa, énekesi karrierje mellett zeneszerzéssel, költészettel és hangszeres játékkal is foglalkozik. 1930-ban született, és öt éves korában adta első énekes koncertjét. A csodálatos énekhangja hamar meghozta neki a hírnevet.

Pandit Ronu Majumdar, aki 1963-ban született Benáreszben, először édesapjától, Dr. Bhanu Majumdar-tól tanulta a bansurijátékot. 1981-ben megnyerte az Indiai Állami Rádió klasszikus zenei versenyét és azóta az egyik legkeresettebb és legelismertebb bansuri játékos, aki szinte folyamatosan koncertezik Európa, USA, Japán, Ausztrália és India szerte. 1996-ban Grammy díjra jelölték.

DR. BALAMURALIKRISHNA – ének
Pandit Ronu MAJUMDAR – bambuszfuvola
Pandit Abhijit BANERJEE – tabla

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek