Időpont

2011.02.11

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

elővételben 1800 Ft / a koncert napján 2200 Ft

SOCÌETAS RAFFAELLO SANZIO (I) & SCOTT GIBBONS (USA): Krionikus énekek

| zene

2011 FEBR. 11.Február 11-én, pénteken az előadás után Molnár Szabolcs zenekritikus beszélget az alkotókkal. Mindenkit szeretettel várunk!


A Képek Ideje - Temps d’Images Fesztivál keretében:
Kántálások és versek, ahogy egy közönyös állat gondolja.

Különös szimfónia, élő hangkoncert, virtuális utazás hangban és időben. Hallani kell, nem leírni.


A legendás olasz társulat, a Societas Raffaello Sanzio és az amerikai zeneszerző Scott Gibbons együttműködése régi keletű. Első közös munkájuk 1998-ra datálódik és a Romeo Castellucci legendás sorozata, a Tragedia Endogonidia állomásai során teljesedett ki. Az (olasz és amerikai) alkotókat az izgatta, hogy hogyan lehet dramaturgiát építeni emberi hangra és annak továbbképzésére. A már korábban megkezdett kutatási folyamatot folytatták a Krionikus dalokban, ebben az elektroakusztikus koncertben, amelynek tárgya az ábécé és az a „kitalált” nyelv – és amely a Tragedia Endogonidia betűiből és szövegeiből áll össze. Claudia Castellucci, Teodora Castellucci és Monica Demuru egy elfelejtett, időn kívüli időből beszél hozzánk, a világ egy távoli sarkából, talán a jövőből. Arra buzdítanak minket, nézőket, hogy ébredjünk fel és álmodjunk! Csatlakozzunk hozzájuk az új érzelmek felé tartó utazásukban! Ők is onnan jelentkeznek, onnan kopogtatnak a meghittség ajtaján, miközben az agy és a test figyelmére számítanak.

„Scott Gibbons zenéje dörgéseivel, sikolyaival, puffanásaival annyira kényelmetlen érzést kelt bennünk, hogy szinte azt érezzük, a mi fejünkben történik minden. (The Guardian)
Alkotók: Scott GIBBONS és Chiara GUIDI
Énekesek: Claudia CASTELLUCCI, Monica DEMURU, Chiara GUIDI
Vokalista: Teodora CASTELLUCCI


Hang: Marco OLIVIERI
Fény: Giacomo GORINI


www.raffaellosanzio.org
http://www.red-noise.com/cryonic-chants

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek